fbpx

1 week 60 Day Challenge

petra-rierink-weblog

Petra Rierink (28) studeerde Media & Journalistiek en Internationale Betrekkingen en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Petra doet mee met de 60 Day Challenge, waarbij jong talent in 60 dagen de baan van hun dromen probeert te vinden, via een eigen campagne en social media. Careerwise volgt Petra en de andere kandidaten natuurlijk op de voet.

Als iemand me had verteld…

Er is deze week veel informatie op mij afgekomen. Ik heb veel positieve reacties gekregen vanuit mijn omgeving dat ik mee doe aan de 60 Day Challenge. Daarnaast ook zijn er ook mensen die mij tips en suggesties hebben gegeven hoe ik mijn campagne kan verbeteren en mensen die mij hebben gewezen op mogelijke interessante functies en werkgevers.

Verder aardig wat genetwerkt. Zowel in ‘real life’ als op het internet. Ik merk dat Twitter een goed medium is om te netwerken omdat de drempel laag ligt om mensen te benaderen. Ook via LinkedIn gaat het netwerken goed. Sommige contacten sturen mijn website in hun netwerk door, met concrete vervolgacties als resultaat.

petra-twitter-screenshot-1

Gisteren weer twee goede afspraken gehad. De eerste was met Mark Slegers, enthousiaste ZZP’er die sinds vorig jaar zomer voor zichzelf is begonnen met Clear & Green Consultancy. Het was een erg goed gesprek waar ik veel energie van heb gekregen. Inspirerend om te zien hoe hij bepaalde zaken aanpakt. Daarnaast voor mezelf mijn drijfveren wat scherper gekregen door de motiverende vragen die hij stelde.

Tijdens de tweede afspraak belandde ik op de vrijdagmiddagborrel van internetbureau Mangrove. Een aantal medewerkers had goede tips voor mijn website en social media campagne en bovendien was het erg gezellig.

Met ook nog twee interviews voor radio en krant kan ik wel stellen dat het een enerverende en leuke week was. Ik leer veel van de mensen die ik ontmoet en de dingen die ik mee maak. Dus ik kijk nu al uit naar de rest van de Challenge. Nog 52 dagen te gaan!

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '1 week 60 Day Challenge'?