3 tips voor een overtuigend en krachtig cv

Heb jij ook weleens een standaard cv, zonder aan te passen, naar verschillende werkgevers gestuurd? Zonde, want je cv is jouw visitekaartje, een van de eerste dingen die een werkgever van jou ziet. Een recruiter wil in de eerste plaats weten of jij aan het vereiste profiel voldoet. Je kunt nog zo geschikt zijn voor een functie, maar wanneer dit niet blijkt uit je cv kun je die baan wel vergeten.

  1. Zorg voor een duidelijke rode draad in je cv

    Vermeld de functies en taken die relevant zijn voor de betreffende sollicitatie. Stel dat je als redacteur bij een vrouwenmagazine solliciteert. Dan is het zeker relevant om te vermelden dat je al van jongs af aan schrijft, hoofdredacteur bent geweest van de schoolkrant en dat je voor je scriptie een acht had. Het doet echter niet ter zake dat jij tijdens je studie als telemarketeer hebt gewerkt. Wanneer iets weinig relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert, verplaats het dan naar de achtergrond of laat het in zijn geheel achterwege.

  2. Benoem uitzonderlijke resultaten bij je werkervaring

    Was jij voorzitter van je studentenvereniging en heb je in die rol belangrijke dingen voor elkaar gekregen? Bijvoorbeeld doordat je uitzonderlijk veel sponsorgeld hebt binnengehaald voor het lustrum? Of heb je in je huidige baan een belangrijk project geheel zelfstandig draaiende gehouden? Vermeld dit dan. Maak het resultaat waar mogelijk meetbaar door zo specifiek mogelijk aan te geven hoe groot de winst of het voordeel was.

  3. Breng je unique selling points onder de aandacht

    Waarin onderscheid jij je van andere sollicitanten, wat maakt jou uniek? Ben je bijvoorbeeld met een paar vrienden de oceaan over geroeid, heb je je eigen kledinglijn ontwikkeld of heb je in je vrijwilligerswerk een belangrijk verschil gemaakt voor anderen? Laat door jouw ‘unique selling points’ zien waarom een recruiter juist voor jou moet kiezen, in plaats van voor een andere kandidaat. Dit doe je door in een apart onderdeel aandacht te besteden aan een opsomming van drie tot vijf ‘unique selling points’ en deze ook in de rest van het cv terug te laten komen.

Wil jij niet langer solliciteren zonder resultaat? Zorg dan voor een overtuigend en krachtig cv. 

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer…
Tags: cv, Solliciteren
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '3 tips voor een overtuigend en krachtig cv'?