Assessments: waarom, en hoe je kunt oefenen

ilya pavlov unsplash assessment

Het zinnetje: een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure ben je vast wel eens tegengekomen in een vacature. Maar waarom gebruiken werkgevers het assessment? Wat voor types assessments zijn er? En kun je het oefenen? Dat wordt door Deloitte in onderstaand filmpje uitgelegd.

Wat houdt het dus in?

Het assessment test dus je drijfveren, persoonlijkheid en IQ. Je drijfveren en persoonlijkheid zijn niet te oefenen, maar het is misschien wel leuk om er eens over na te denken.

De IQ-test kun je dus wel oefenen. Als je nog nooit een IQ-test hebt gedaan is het soms even wennen aan de vraagstelling of het type vragen. Vandaar dat oefenen dus wel zin heeft. De test van Deloitte oefen je hier.

Wat als het niet lukt?

In het filmpje zeggen ze het al: misschien ben jij gewoonweg niet geschikt voor de functie óf is de functie minder geschikt voor jou. Want één ding is zeker, je wilt een baan die bij je past.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Assessments: waarom, en hoe je kunt oefenen'?