fbpx

Assessments: waarom, en hoe je kunt oefenen

ilya pavlov unsplash assessment

Het zinnetje: een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure ben je vast wel eens tegengekomen in een vacature. Maar waarom gebruiken werkgevers het assessment? Wat voor types assessments zijn er? En kun je het oefenen? Dat wordt door Deloitte in onderstaand filmpje uitgelegd.

Wat houdt het dus in?

Het assessment test dus je drijfveren, persoonlijkheid en IQ. Je drijfveren en persoonlijkheid zijn niet te oefenen, maar het is misschien wel leuk om er eens over na te denken.

De IQ-test kun je dus wel oefenen. Als je nog nooit een IQ-test hebt gedaan is het soms even wennen aan de vraagstelling of het type vragen. Vandaar dat oefenen dus wel zin heeft. De test van Deloitte oefen je hier.

Wat als het niet lukt?

In het filmpje zeggen ze het al: misschien ben jij gewoonweg niet geschikt voor de functie óf is de functie minder geschikt voor jou. Want één ding is zeker, je wilt een baan die bij je past.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu