fbpx

Een niet voor te bereiden gesprek

Een bijdrage van Marjorie van Putten:

Terwijl wij moeite hebben met het vinden van inspiratie om boeiende motivatiebrieven te schrijven, hebben HR-managers moeite om uit die honderden brieven die ene perfecte kandidaat te kiezen.
.

Op zoek naar die ene superkandidaat

Voordat de handtekening onder het contract staat, moeten kandidaten een stevige procedure doorlopen. Maar wanneer de diverse sollicitanten worden uitgenodigd krijgen HR-managers op hun standaardvragen ook steeds dezelfde, voorbereide antwoorden. Hoe weet je dan wie die ene superkandidaat is?

Een gesprek waarop je je niet kunt voorbereiden

Heineken had dé oplossing en wist uit 1734 sollicitaties The Candidate te kiezen. Hoe? Door een sollicitatiegesprek te houden waarop de sollicitanten zich niet konden voorbereiden. Uit deze sollicitaties werden de drie beste gekozen en de Heineken internet community kon vervolgens stemmen op hun favoriet. De enthousiaste winnaar werd bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de wedstrijd Juventus – Chelsea.

Tags: , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een niet voor te bereiden gesprek'?