Je bent meer dan je cv

je bent meer dan je cv

Zou jij jezelf aannemen? Volgens mijn cv heb ik Internationaal management gestudeerd en was ik assistent van oud-minister Pieter Winsemius. Maar ik heb ook een hoge dwarslaesie. Nu kan ik vanuit mijn rolstoel prima op mijn kont zitten en delegeren, maar op basis van mijn profiel is de kans groot dat ik meteen op de stapel niet geschikt beland. Jammer, gemiste kans voor zowel de werkgever als voor mij.

Iedereen heeft beperkingen

Toen ik na mijn duikongeluk en revalidatieperiode op zoek ging naar een baan, kreeg ik te horen: wil jij weer gaan werken? Ja dus. Beperkingen had ik zeker. Maar ook doorzettingsvermogen en passie. Gelukkig ging dezelfde man die de vraag stelde helemaal om en dacht geweldig mee. Inmiddels ben ik een veelgevraagd spreker en is mijn eerste boek Waar een wiel is, is een weg het bestverkochte managementboek van 2015.

Kijk verder, maak contact

Kijk dus niet naar waar je precies in het plaatje past, maar verras een werkgever met je talenten, bevlogenheid en enthousiasme. Want wat er op papier prachtig uitziet, hoeft in de praktijk niet de beste match op te leveren. Bij welk bedrijf en met wie kun je op lange termijn echt iets moois neerzetten? Dat ontdek je pas door persoonlijk contact.

Met alleen je cv word je het niet

Zo bleek een aardbeienplukker uiteindelijk de perfecte manager voor een groot internationaal callcenter: zijn vaardigheid om verschillende culturen op het aardbeienveld te verenigen, was precies wat het bedrijf nodig had. Of zoals het bedrijf dat een open dag organiseerde: iedereen die geïnteresseerd was in een baan mocht langs komen, ongeacht leeftijd, sekse, kleur of beperking. De mensen bij wie tijdens een rondleiding de ogen het meest gingen stralen, kregen een vervolggesprek. Stuk voor stuk mensen die het op basis van alleen een cv niet hadden gered.

Prik door de bullshit heen

Dus grijp de kans om je talent en toegevoegde waarde te tonen en voel of er een match is. Prik door de bullshit en de opgepoetste buitenkant heen en ga voor werk dat echt bij je past. 

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer…
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Je bent meer dan je cv'?