McKinsey & Company heeft moeilijkste sollicitatieprocedure

McKinsey-heeft-lastigste-sollicitatieprocedure

Terwijl het vinden van een baan in deze economie al lastig genoeg is, zijn er werkgevers die het hun sollicitanten extra moeilijk maken. Of je net uit de collegebanken komt of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, één ding is zeker: je moet van goede huize komen om bij McKinsey & Company aangenomen te worden.

Most Difficult Companies to Interview

Het adviesbureau staat op de eerste plaats in de ‘Top 20 Most Difficult Companies to Interview’ van Glassdoor.com. Terwijl sollicitanten de procedure als zeer lastig ervaren, ziet 64 procent solliciteren bij McKinsey toch als een positieve ervaring. De procedure is volgens hun eerlijk, duidelijk en plezierig. Verder staan adviesbureaus Bain & Company (nr. 4), The Boston Consulting Group (nr. 5) en A.T. Kearney (nr. 8 ) in de top 20. Andere bekende bedrijven zijn BP (nr. 10) en Procter & Gamble (nr. 12).

glassdoor-top-20-most-difficult-companies-to-interview

Scenario’s versus rekensommen

Kenmerkend voor adviesbureaus zijn de hypothetische scenario’s. Door het stellen van complexe vragen wordt gekeken hoe sollicitanten problemen oplossen. Daarentegen staan financiële instellingen bekend om het stellen van kwantitatieve vragen, zoals het vermenigvuldigen van 367 met 19 zonder gebruik van pen en papier. Eén sollicitant ontdekte zelfs dat een van de vragen die hem tijdens een sollicitatiegesprek werd gesteld een eeuwenoud onopgelost wiskundig raadsel was.

Google niet in de top 20?

Gek genoeg heeft Google de top 20 net niet gehaald. Het bedrijf staat immers bekend om het stellen van breinbrekende vragen. Volgens Glassdoor.com is de procedure bij Google minder zwaar sinds het bedrijf afgelopen jaar op zoek ging naar 6.000 nieuwe werknemers.

Tags: Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'McKinsey & Company heeft moeilijkste sollicitatieprocedure'?