fbpx

Omgaan met teleurstellingen

Sietse Rauwerdink

Sietse Rauwerdink linkedin (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

I’ve nailed it! Of toch niet?

Teleurstellingen zoek je uiteraard niet, die kom je tegen. Sterker nog: die overkomen je (anders hoefde het je niet teleur te stellen). In mijn zoektocht naar nieuw werk heb ik de eerste teleurstelling moeten incasseren. En dat kwam niet eens door de afwijzing op basis van CV/brief (altijd lullig), maar op basis van het eerste gesprek. Soms denk je na het gesprek gewoon zeker te weten dat het goed of fout is gegaan. Deze keer wist ik het zeker: I’ve nailed it! En daar was ik niet alleen zeker van, de helft van de andere kant van de tafel wist het zelfs ook zeker. Deze persoon sprak het zelfs uit.

Met zelfvertrouwen ging ik daarom de volgende dag het telefoontje tegemoet. En helaas: het mocht niet zo zijn. De andere helft van de tafel was er minder zeker van. En ergens wist ik dit ook wel, maar ik heb me laten leiden door de persoon die wel positief was. Naïef, ik weet het. Ik ben ook maar een mens…

Maar toch blijft het zuur. Ik ging er namelijk van uit dat het anders zou aflopen. En daar hou je toch altijd een vervelend gevoel aan over. Even doorbijten. There’s plenty more fish in the sea. Gelukkig maar ;-)

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Omgaan met teleurstellingen'?