STAR-methode: voorbereiding op je volgende sollicitatiegesprek

STAR

Ik wil alles! Ik wil werk waar ik blij van word. Ik wil, net zoals jij, iets betekenen in de wereld. Ik wil liefde, avontuur, wel honderd hobby’s en een hond. Hoe zorg ik ervoor dat al die dingen geen voorwaarden worden voor geluk? Als coach werk ik actiegericht. Dit betekent niet alleen praten, maar vooral ook gaan doen en ervaren. Op Careerwise vertel ik je hoe mij dat afgaat.


Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Op Careerwise leer je het allerbelangrijkste wat jij moet voorbereiden in twee tips.

Tip #1: Wie ben jij?

Jouw recruiter wil je leren kennen. Dat betekent weten wie jij bent, wat je wilt en wat je kunt. Zorg er dus voor dat je dit plaatje zelf al helemaal helder hebt. Dus welke karaktereigenschappen tekenen jou? Wat zijn je hobby’s? Waar wordt je door geraakt in het leven? Waar ga je voor? Wat is je talent en hoe wil je daarmee bijdragen?

Tip # 2: STAR voorbereiding?

Maak dit zo concreet mogelijk aan de hand van voorbeelden uit het verleden. Jouw recruiter gaat waarschijnlijk vragen stellen aan de hand van de STAR-methode. Dat houdt in vertel wat de situatie was, wat je taken daarin waren, wat de acties waren die hebt ondernomen en wat het resultaat ervan was. Op moment dat je het met gemak kunt vertellen dan help je de recruiter om een inschatting te maken wat die van je kan verwachten op de werkvloer en dus ook of deze baan bij je past.

Zet ‘m op bij je volgende sollicitatiegesprek!

Tags: Droombaan, Personal Branding, Scoor die baan, Sollicitatiegesprek, Solliciteren, Starters
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'STAR-methode: voorbereiding op je volgende sollicitatiegesprek'?