Een baan vinden met LinkedIn: het kan!

een baan vinden met LinkedIn

Huilend belde ze me op: Ik ben weer niet uitgenodigd voor een gesprek. En ik wil het zo graag. Die baan was me op het lijf geschreven. Iedere keer krijg je zo’n nietszeggende afwijzing, zodat ik nog niet weet waar het aan ligt. Wat kan ik daar nou aan doen? Mijn klant had het gehad. Iedere keer vol enthousiasme jouw CV verbeteren, je motivatiebrief schrijven en toch weer worden afgewezen. Herken jij dit? Open alvast je LinkedIn en lees hier hoe je daarmee die baan gaat scoren.

Je bent niet de enige

Het is frustrerend en ongemakkelijk. Maar het goede nieuws is dat je er wel wat aan kunt doen. Je kunt namelijk zorgen dat mensen jou al kennen voordat je de brief opstuurt. Je kunt ervoor zorgen dat mensen jou vragen om te solliciteren, omdat ze zien dat jij de expertise hebt.

Daarvoor gebruik je het grootste netwerk en sollicitatieplatform dat er is: LinkedIn. Bijna 80% van de Nederlandse beroepsbevolking gebruikt LinkedIn. Werkgevers kunnen er gratis hun vacatures plaatsen én in één oogopslag zien wie er geschikt is voor deze baan. Dus als je op dit moment nog niet actief bent op LinkedIn is dit hét moment om te starten.

Hoe doe je dat?

Je maakt gebruik van een alle belangrijke onderdelen van LinkedIn. Ieder onderdeel op zich is belangrijk en helpt. Voeg de onderdelen samen en er ontstaat iets bijzonders. Je spreekt dan van de Magische LinkedIn Mix. Die mix bestaat uit:

1. Je LinkedIn-profiel is op orde

Jouw profiel is jouw visitekaartje. Net zo belangrijk – of misschien wel belangrijker – dan jouw CV. Jouw profiel laat je ervaring zien, de resultaten die je hebt behaald én je vaardigheden. Je verwerkt hierin ook de zoekwoorden die ervoor zorgen dat je sneller omhoog komt bij een zoektocht van een recruiter.

2. Je netwerkt

Je gaat je netwerk uitbreiden met relevante mensen. Mensen die jouw toekomstige baan nu vervullen. HR-managers, recruiters. In feite die mensen die jou vertellen dat er een functie vrijkomt en die jou willen voordragen voor die functie. Jouw netwerk kan je ook aanbevelen via de speciale LinkedIn-functie.

3. Je laat van je horen

70% Van de functies worden via-via vervuld, vanuit het netwerk. Zorg dus dat jij de eerste bent die in gedachten komt als er een functie vrij is. Dit doe je door regelmatig actief te zijn op LinkedIn. Door updates te delen met jouw netwerk.

Klinkt eenvoudig nietwaar? Ja, gelukkig maar. Dit is een makkelijk toepasbare strategie die ook jou kan helpen. Succes!

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een baan vinden met LinkedIn: het kan!'?