fbpx

Stijging aantal MarCom-vacatures

toronto-plastic-surgery-by-arturo-de-albornoz-on-flickr]

In het vierde kwartaal van 2010 is het aanbod van HBO+ marketing- en communicatievacatures met 14,4 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In de maand oktober 2010 is de stijging met 22 procent het hoogst. Dit blijkt uit een onderzoek van USG Capacity.

Naast de stijging van het aantal vacatures is een verschuiving in het aanbod van vacatures zichtbaar. Zo blijkt de vraag naar marketing- en communicatiemanagers met 167 procent het meest gestegen. Verder is het aanbod van online gerelateerde functies in het vierde kwartaal van 2010 ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009 gestegen, terwijl het aantal vacatures op het gebied van PR (public relations) afgenomen is. Ook blijkt dat in december 2010 in de sectoren industrie/techniek, administratief, handel, financieel/verzekeringen de marketing- en communicatievacatures het meest gestegen zijn.

Online marketeers

Volgens Joyce Thijssen, algemeen directeur van USG Capacity, is de verschuiving naar online gerelateerde functies in lijn met de ontwikkelingen binnen het vakgebied marketing en communicatie. Zij vertelt: “Online media neemt een steeds grotere plek in binnen de marketing- en communicatiemiddelenmix. Organisaties zien het belang van nieuwe media steeds meer in, terwijl kennis nog dikwijls tekort schiet. Het aanbod van vacatures zoals online marketeer, online marketing manager en internet marketing professional zien we daarom gestaag groeien”.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Stijging aantal MarCom-vacatures'?