fbpx

Sturen op mijn sterke punten

Priscilla van de Pol studeerde Paardenhouderij & Management en nam daarna het IT bedrijf van haar ouders over. Eind 2007 trad ze in dienst bij KPN Corporate Market en is daar nu werkzaam als Commercial Account Director. Dit jaar is ze genomineerd als Young Professional of the Year!

Van de manege naar de IT

Toen ik jong was, was mijn droom altijd om een eigen manege te bezitten. Jarenlang heb ik op het hoogste niveau wedstrijden gereden en was paardrijden alles voor mij. Dit tot aan het moment dat ik zakelijk met paarden te maken kreeg: toen sprong de ’bubbel’. Paarden hebben is gewoon een 24×7 baan met nul flexibiliteit. Mijn ouders hadden een eigen onderneming (IT Reseller) en hoopten dat één van de kinderen deze uiteindelijk zou overnemen. Na jarenlang tegengas te hebben gegeven ben ik na mijn studie bij mijn ouders in de zaak gaan werken en heb deze met veel plezier overgenomen. Na het stoppen van de zaak en de verkoop van de klantenbestanden aan een andere IT reseller ben ik via Dell overgestapt naar KPN. Hier heb ik nooit een dag spijt van gehad: ik ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk.

Werken bij de grootste

Mijn werk, dat is de functie van Commercial Account Director bij de grootste leverancier van Telecom en IT diensten. Het mooie aan KPN is dat haar belangrijkste doel het verbinden van mensen is. Ook spreekt de grootte van KPN mij aan vanwege het aanbod van 1001 verschillende mogelijkheden voor iemand met veel interesses zoals ik. Zo heb ik vorig jaar samen met een team een groot change programma mogen opstarten en leiden. Dit was toen volledig nieuwe materie maar  daardoor heb ik er ontzettend veel van geleerd. Hier krijg ik dan ook een enorme kick van: het aannemen van nieuwe uitdagingen waarvan ik niet direct weet waar ik aan begin of wat het eindresultaat zal zijn, en deze dan toch tot een groot succes maken. Ik haal energie uit het behalen van resultaten, individueel of met een team, en het elke dag verbeteren van mezelf in de samenwerking met mensen. Daarom heb ik ook het het potential development programma binnen KPN gevolgd. Mijn werk is voor mij ontzettend belangrijk, niet alleen omdat dit inkomsten oplevert maar omdat je bijna het grootste gedeelte van de dag op je werk doorbrengt. Dit betekent voor mij dat werk leuk moet zijn, zowel qua functie als het team waarin ik werk. Ik denk dat wanneer je plezier hebt in je werk en nieuwe uitdagingen spot maar vooral ook creëert, en deze vervolgens oppakt deze veel meer energie geeft met als gevolg dat je veel betere resultaten op kunt leveren.

Mijn eigen resultaat

Deze ‘wijsheid’ heb ik ook toegepast bij het bereiken en vervullen van mijn huidige rol als Commercial Account Director. Binnen deze rol kom ik volledig tot mijn recht. Ik ben verantwoordelijk voor één van onze klanten en ik zorg ervoor dat de business die KPN doet met deze organisatie wordt vergroot in alle landen waar deze klant is vertegenwoordigd. Natuurlijk is de relatie met de klant hierbij zeer belangrijk. Het leuke aan deze rol is dat ik de mogelijkheid heb om regelmatig te reizen en veel verschillende culturen te ontdekken. Hoe doen bijvoorbeeld Chinezen zaken en hoe verschilt dat met de Koreanen en de Engelsen? Ontzettend interessant! Daarnaast ontmoet ik elke dag nieuwe interessante mensen en werk ik zowel intern als extern met een sterk team samen.

Aansturen op mijn sterke punten in plaats van zwakke

Ik ben van mening dat als je hard werkt in combinatie met een doel, de juiste mensen en een beetje geluk alles mogelijk is. Ik ben dan ook ontzettend trots op waar ik vandaag sta in mijn carrière. Mijn ambities? Eerst richting management en over een paar jaar werken op directie NL niveau! Om dit doel te bereiken moet ik onder andere ervaring opdoen in het  hiërarchisch aansturen van een team voor een bepaalde periode. Het mooie van de verantwoording hebben voor een team lijkt mij het neerzetten van een succesvol team op mijn eigen manier. De gedachtegang van Marc Lammers (toenmalig coach van de Nederlandse dames hockey) spreekt mij hierin heel erg aan. Hij stuurt namelijk op de sterke punten van mensen, want sturen op zwakke punten heeft een negatief effect omdat het niet leuk is om iets te doen waar je niet goed in bent. Als je daarentegen iets doet waar je goed in bent en wat je tegelijkertijd ook leuk vindt kun je je makkelijker  verbeteren. En daarnaast geeft het positieve energie! De kunst van leidinggeven is volgens mij om ervoor te zorgen dat alle mensen in het team deze ‘drive’ hebben: op deze manier kun je als persoon én als team ontzettend ver komen.

Laat je coachen!

Er is een reden dat ik coach Marc Lammers noem: ik raad iedereen (niet alleen Young Professionals) aan een goede coach te vinden. Een coach aan wie je niet direct rapporteert maar iemand binnen of buiten je eigen organisatie die jouw verder kan helpen. Iemand met wie je een vertrouwensrelatie hebt of kan opbouwen, iemand met wie je kunt sparren. Groei wordt mede veroorzaakt door mensen die je zo nu en dan een spiegel voorhouden. Jouw beeld op de wereld hoeft niet altijd het juiste beeld te zijn. Door dit te erkennen een te herkennen stimuleer je, je eigen groei. Ik heb de laatste 4,5 jaar een coach en dit heeft mij persoonlijk ontzettend veel geholpen en ver gebracht. Mede hierdoor heb ik met een team mentorprogramma’s georganiseerd waardoor op dit moment 150 dames binnen KPN Corporate Market een Coach en of mentor hebben. Zelf ben ik ook mentor en coach van twee personen. Één persoon is werkzaam binnen KPN en één persoon is net afgestudeerd en haar begeleid ik nu in loopbaan. Leuk en leerzaam!

Dromen, durven, doen……

Spreekt mij verhaal jou aan? Stem dan tot 5 juni a.s. op mij  en zorg ervoor dat ik tijdens de landelijke finales 7 juni as verkozen word tot de landelijke winnaar.

Meer informatie over mij kun je vinden op www.priscillavandepol.commijn Linkedin profiel en volg mij via Twitter: @PriscillavdP

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sturen op mijn sterke punten'?