fbpx

Techneut bij Public Affairs

mark-van-der-steen

Mark van der Steen (25) studeerde Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en werkt sinds februari 2010 als Management Trainee bij Essent. Momenteel werkt hij op de afdeling Public Affairs. Voor hem het toppunt van ‘uit je comfort zone stappen’. Toch komt zijn technische achtergrond hem ook nu goed van pas.

Wat doet een Delftenaar daar?

“Wat doet een lucht- en ruimtevaartingenieur nou bij Essent… als management trainee… op de afdeling Public Affairs?” Die vraag krijg ik vaak. En terecht, want de luchtvaartsector heeft een sexier imago dan energie. Maar dat was voor mij niet genoeg. Ik wilde gaan werken voor een bedrijf dat een grote invloed op het dagelijkse leven heeft. Vrijwel niemand weet wat er eigenlijk voor nodig is om 24 uur per dag voor een stabiele energievoorziening te zorgen. Klanten zijn kritisch, energie moet steeds groener en het moet allemaal zo goedkoop mogelijk.

Essent in begrijpelijke termen uitleggen

Ik ben ervoor verantwoordelijk om het werk van Essent in begrijpelijke termen uit te leggen aan voor ons belangrijke politici. Pas geleden zat ik bijvoorbeeld bij de provincie Noord-Brabant om het duurzaamheidsbeleid van Essent toe te lichten, een andere dag zat ik in Den Haag om met de overheid mee te denken over een CO2-neutraal Nederland. Ik merk dat ik met mijn technische achtergrond voor een frisse blik zorg en in de Babylonische spraakverwarring tussen technici en politici voel ik me op mijn best.

mark-van-der-steen-met-collegas-bij-essent
Mark (derde van rechts) met Essent-collega’s

Open omgeving, verantwoordelijk werk

Wat Essent voor mij leuk maakt, is de open sfeer. Elke keer dat ik op een nieuwe plek begin, staan mijn collega’s klaar om me snel op stoom te helpen. Bovendien is iedereen goed bereikbaar, wat ik voor een bedrijf van 5000 medewerkers vrij indrukwekkend vind. Ook de invloed die je werk heeft op de organisatie spreekt mij aan. Zo werd mij bij Essent Productie gevraagd om uit zoeken welke centrales goed lopen en waar nog kansen liggen. De resultaten daarvan hebben er voor gezorgd dat er nu op sommige plaatsen anders wordt gewerkt. Zelfs op het hoofdkantoor hoor ik nog veel van wat daar gebeurt.

The sky is the limit

Met enige regelmaat leer ik op een borrel de andere kant van mijn collega’s beter kennen en hoor ik veel verhalen uit andere delen van de organisatie. Kortom, ik blijf hier nog wel even, zeker nu door de overname door RWE er nog meer mogelijk is geworden binnen dit bedrijf. Want er is nog een oud luchtvaartgezegde op mij van toepassing: the sky is the limit.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Techneut bij Public Affairs'?