Techniekwise: Oranjewoud, KLM en TNO

Oranje by Mister.Tee on Flickr

Heb jij een bèta-knobbel? Blijf dan op de hoogte van de laatste technische hoogstandjes van innovatieve werkgevers. Deze week: Oranjewoud op de bres voor zinkende woonboten, onbemande vrachtwagens TNO en nieuwe cockpitstoelen voor de piloten van KLM.
.

Oranjewoud: waterzakken en groene zeep

Om te voorkomen dat woonboten onder het gewicht van supporters zouden bezwijken, bedacht ingenieursbureau Oranjewoud binnen één dag na het winnen van de halve finale 80 oplossingen, waaronder het plaatsen van waterzakken onder woonboten en het insmeren van daken met groene zeep. Alle ideeën zijn aangedragen bij de Gemeente Amsterdam, die voor de rondvaart verantwoordelijk was. Heb jij een waterzak gespot?

Oranje by Hansolo, Amsterdam on Flickr

TNO houdt proef met onbemande vrachtwagens

Onderzoeksinstituut TNO wil een proef houden met ´onbemande´ vrachtwagens op de A15. Het doel van de proef is de filedruk op de Rotterdamse haven te verminderen. Daarnaast moet daarmee de uitstoot van C02 worden verminderd. De proef behelst een ´trein´ van onbemande trucks die ´s nachts goederen vanuit de haven vervoert naar de distributiecentra rond Rotterdam.

Ergonomische cockpitstoelen voor KLM

TU Delft-student Nicoline van der Vaart pleit voor redesign van de cockpitstoel, na onderzoek onder 50 KLM-piloten. Omdat piloten verkeerd plaats nemen in hun stoel, leiden de lange vlieguren vaak tot rugpijn. Niet alleen stelt Nicoline voor om de vorm van de stoel te veranderen, ze wil in het redesign ook gebruik maken van een Wii Fit-sensor, die tijdig signaleert of een piloot te lang stil heeft gezeten.

Tags:
Vraag van de maand
Ik vind het moeilijk als ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Techniekwise: Oranjewoud, KLM en TNO'?