Netwerken tijdens The goaldiggers club session: ik durfde het!

the goaldiggers club session

Evenementverslag  Succesvolle vrouwen die hun pad naar succes delen. Careerwise-blogger Samantha bezocht The Goaldiggers Club Session in Amsterdam. Ze kwam in haar uppie en ging naar huis met een aantal leuke contacten in haar telefoon. 


In groep vier moest ik bijna kotsen tijdens mijn spreekbeurt. Sindsdien zijn mijn plankenkoorts en faalangst er niet minder op geworden. Het riding solo-idee is dus een totale paniekmaker voor me. Ik ben echt een mensen-mens en ben niet graag alleen, maar in m’n eentje een evenement bezoeken, laat staan op iemand afstappen voor een gesprek, dat ligt mijlenver buiten m’n comfortzone. En toch heb ik het gedaan. Maar waarom vraag je je misschien af?

  
© Chantell Lauren Photography

Uit mijn comfort zone

Als beginnend ondernemer heb ik in de afgelopen maanden veel leuke brainstorms gehad met andere ondernemers uit mijn eigen netwerk. Een goede vriendin, verre buur of kennis die ik via via ken. Ik noem ze wel mijn warme contacten.  En niet met de mensen waarbij ik écht geen ingang heb, want dan voel ik me superongemakkelijk. Toch heb ik gemerkt dat ik juist waardevolle lessen leer als ik me ongemakkelijk durf te voelen. Niet de hele dag natuurlijk, maar als ik af en toe iets doe dat buiten mijn comfortzone ligt dan zet ik vaak grote stappen vooruit. Gewoon omdat iets nieuws veel kan betekenen voor de persoonlijke ontwikkeling. Hoe kom je dan aan koude contacten zonder dat het té ongemakkelijk en onnatuurlijk aanvoelt? Nou, daar heb ik iets heel leuks op gevonden!

Op eigen houtje maar niet alleen

Dit weekend was ik bij The Goaldiggers Club Session in het W hotel in Amsterdam, samen met 99 andere gelijkgestemde vrouwen. Stuk voor stuk ambitieus, enthousiast en vooral aardig. Ik werd daar niet weggekeken omdat ik in mijn eentje binnen kwam. Sterker nog: het gros van de vrouwen kwam op eigen houtje en ging naar huis met een aantal nieuwe connecties. Het werd me bij binnenkomst al duidelijk dat het afstappen op nieuwe mensen helemaal niet gek is én dat je er super veel interessante gesprekspartners aan overhoudt. Ik vond het juist leuk om vrouwen te ontmoeten die werken in verschillende branches. Wat al deze vrouwen met elkaar gemeen hebben? Het zijn echte goaldiggers en I love it!

Inspirerende vrouwen en leuke contacten

Los van de leuke contacten die ik daar heb opgedaan heb ik ook ontzettend veel geleerd van de sprekers op het evenement. Voor deze editie kwamen onder anderen Rens Kroes en Manon van Essen (van Magioni Pizza) langs om hun eigen verhaal te vertellen. Het podium werd betreden door succesvolle zakenvrouwen die graag andere vrouwen willen inspireren. Het was zo ontzettend gaaf om deze vrouwen vol passie over hun werk te horen praten. Zo heb ik geleerd hoe je een goede pitch neerzet, dat zelfvertrouwen je heel ver kan brengen en dat dromen niet altijd bedrog hoeven te zijn. En natuurlijk nog veel meer praktische tips: ik kan iedereen aanraden om het zelf een keer mee te maken. Zeker als je twijfelt over de volgende stap in je carrière. Wedden dat je daarna vol nieuwe ideeën naar huis gaat?

Fijne extra’s

© Chantell Lauren Photography

Van al dat geklets krijg je dorst en honger en ook dan hoef je bij The Goaldiggers Club Session niet bang te zijn dat je bedrogen uitkomt, want wat werden we goed verzorgd. Van gezonde sapjes tot versgebakken koekjes en een heel buffet vol lekkers. ’s Middags kon ik één op één met een coach praten over mijn carrière-struggles. Daarna even mijn schouders losgooien bij de masseur en tussendoor een perfecte LinkedIn-foto laten schieten.  Met lelijke nagels naar huis gaan was ook niet noodzakelijk want er stond een team voor je klaar met een lekker lakkie.

 

De volgende editie van de The Goaldiggers Club is zondag 16 september en ik kijk er nu al naar uit. Wie zie ik daar?

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Netwerken tijdens The goaldiggers club session: ik durfde het!'?