Onderzoek: Top 10 favoriete advocatenkantoren

Pen schrijft handtekening advocaat

loyens-loeff

Rechtenstudenten willen het liefst bij Loyens & Loeff werken. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland. Het gaat om een keuze die studenten maken uit een lijst met 80 bedrijfsnamen. High potentials willen bij voorkeur bij Houthoff Buruma aan de slag.

Stijgers en dalers

Loyens & Loeff kwam eind vorig jaar in het Memory Magazine Juridisch Arbeidsmarkt- en Imago Onderzoek ook al als favoriet advocatenkantoor van studenten uit de bus. Verder volgenden destijds De Brauw Blackstone Westbroek (2), Stibbe (3) en Houthoff Buruma (4). De top 4 is dus nagenoeg onveranderd. Ten opzichte van 2008 zijn met name Allen & Overy en Baker & McKenzie in populariteit toegenomen.

Favoriete advocatenkantoren

  1. Loyens & Loeff
  2. Houthoff Buruma
  3. Stibbe
  4. De Brauw Blackstone Westbroek
  5. Allen & Overy
  6. Nauta Dutilh
  7. Baker & McKenzie
  8. Freshfield Bruckhaus Deringer
  9. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
  10. AKD en Clifford Chance

Loyens & Loeff

Met circa 1.500 werknemers behoort Loyens & Loeff in omvang tot de top 5 advocatenkantoren van Nederland. In 2010 werd het kantoor uitgeroepen tot een van de Beste Werkgevers van Nederland. De werknemers gaven het kantoor overall een 8,3. “Loyens & Loeff is een organisatie met veel jonge en slimme mensen, wat erg inspirerend werkt. Iedereen om mij heen is gedreven en dat werkt motiverend. De informele sfeer en de korte lijnen maken het werken hier erg prettig,” aldus een van de medewerkers.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Onderzoek: Top 10 favoriete advocatenkantoren'?