Trots op 'mijn' afdeling

niels-van-huet

Niels van Huët (29) werkt als afdelinghoofd Infrabeheer bij advies- en ingenieursbureau DHV en doet mee aan de landelijke verkiezing van Young Professional of the Year 2011. ‘Ik vind het belangrijk om in een maatschappelijke context te werken. Werk dat er echt toe doet.’

Ik wil graag op jouw stoel

Een tijd geleden vroeg mijn baas aan mij: waar zie je jezelf over drie jaar? Ik werkte pas net bij DHV, maar lang hoefde ik niet na te denken: ‘Ik wil graag op jouw stoel zitten.’ Anderhalf jaar later – ik was toen net 26 – gaf hij mij de kans om als coördinator aan de slag te gaan. Ik kon een vakgroep van vijf mensen aansturen.

Bruggen, tunnels en sluizen of leidinggeven

Na mijn begin bij DHV had ik al snel door dat ik leidinggeven eigenlijk wel erg leuk vond. DHV heeft mij aangenomen als junior adviseur in 2005. Ik adviseerde overheden over het beheer en onderhoud van bruggen, tunnels en sluizen. Inhoudelijk natuurlijk erg interessant, maar ik merkte dat een managersfunctie mij meer trok. Het aansturen, coachen en begeleiden van mensen, de financiële cijfertjes, het beheren van budgetten, het bepalen van strategie. Daar zat voor mij de uitdaging.

Werkervaring opdoen in Qatar

Eerst zocht ik die uitdaging in het buitenland. Mijn carrière ben ik namelijk begonnen in Qatar, waar ik een jaar heb gewerkt. Ik wilde daar vooral werkervaring opdoen; leren op eigen benen te staan in een vreemde cultuur. Hoewel het een fantastische ervaring was (iedereen zou het een keer moeten doen!), heb ik er toch voor gekozen om terug te keren naar Nederland.

Kwaliteit en zichtbaarheid realiseren

DHV heeft mij altijd gesteund in mijn doel om een leidinggevende functie te bekleden. Gelukkig maar, want het is per slot van rekening vrij ongebruikelijk dat je op je 26ste al baas wordt. Ik ben er trots op dat ‘mijn’ vakgroep voor nieuwe klanten is gaan werken, de kwaliteit is toegenomen en de zichtbaarheid binnen DHV is gegroeid.

Goedkoper en duurzamer

Een jaar later kreeg ik de vraag of ik geen afdelingshoofd wilde worden. Ook hier hoefde ik niet lang over na te denken: ‘Ja!’ Nu ben ik als baas van de afdeling Infrabeheer verantwoordelijk voor 21 professionals. Wij werken voor de overheid en willen dat elke belastingcent wordt omgezet in een slim en goed advies. Goedkoper en vooral duurzamer dus. Daar profiteert iedereen in Nederland van. Ons doel is om elke weggebruiker vlot en veilig van A naar B te laten gaan.

Het resultaat

Het geeft mij een kick als ik daadwerkelijk resultaat zie van mijn werk. Bijvoorbeeld als ons advies ook daadwerkelijk buiten wordt toegepast en dat ik mijn mensen kan zien groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. De afdeling heeft een heldere koers uitgezet en daar nu na twee jaar de resultaten van zien. Een geweldig resultaat.

Hoe mijn verdere carrière eruit ziet? Het is heel hard gegaan. Eerst wil ik met mijn afdeling marktleider worden op het gebied van beheer en onderhoud van de infrastructuur. En, wie weet later, kan ik de strategie uitzetten voor een unit of zelfs een heel bedrijf.
..

Tags:
Vraag van de maand
Ik vind het moeilijk als ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Trots op 'mijn' afdeling'?