TU/e kiest de student van het jaar

Li-ao-Wang

Li’ao Wang is vorige maand uitgeroepen tot Continu Student van het jaar. De verkiezing is een initiatief van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven (FSE) en wil studenten stimuleren om zich in te zetten voor de maatschappij. Juist nu de overheidsmaatregelen studenten dwingen tot investeren in enkel hun studie.

Naast je studie meerwaarde creëren

Het bedrijfsleven roept steeds luider om academici die over de grenzen van hun vakgebied heen kunnen kijken. De jury, met vertegenwoordigers van de TU/e, Continu, FSE, Brainport Development en de Gemeente Eindhoven, heeft de voorgedragen studenten dan ook beoordeeld op de maatschappelijke meerwaarde die zij creëren, zoals het bijdragen aan het gemeenschapsgevoel en de maatschappelijke betrokkenheid op de TU/e.

Continu Student van het Jaar

Li’ao Wang heeft zich volgens de jury onder meer onderscheiden door het volgen en nominaal lopen van een tweetal Bachelor studies – Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde, haar inzet voor de kindertelefoon en haar betrokkenheid en ‘kartrekkersrol’ voor de lustrumcommissie en diverse andere commissies. “Li’ao Wang is aantoonbaar actief in en voor studie, politiek, maatschappij en het vertegenwoordigen van de universiteit,” aldus Jan-Willem Peters, directeur bij Continu.

Ambassadeur

De hoofdprijs, uit handen van wethouder Helms, was een bedrag van € 500, een gratis assessment en persoonlijkheidstest aangeboden door Continu en een gesprek met de heer Brink, wethouder Economische zaken en Beroeps- en hoger onderwijs / Studentenstad. Dit laatste zou kunnen leiden tot een rol als ‘ambassadeur’ voor de studentenstad Eindhoven.

Op de tweede en derde plek eindigeden respectievelijk Rob Weteling en Merel de Bruijn, beiden masterstudent Operations Management and Logistics.

Tags: ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'TU/e kiest de student van het jaar'?