fbpx

Van starter tot specialist en generalist

Derk-Jan_van_Woudenberg_Careerwise

Derk-Jan van Woudenberg (28) studeerde Commerciële Economie in Utrecht. Hij is Business Analist bij bol.com en erg tevreden met zijn baan als spil tussen twee groepen. Nu is zijn doel om als eerste te finishen tijdens de #ROTCYP

Het avontuur leidt me

Ongeveer een jaar geleden stapte ik binnen bij bol.com, in de wereld van het online winkelen. Met geringe werkervaring begon ik aan mijn avontuur als Business Analist. Datzelfde avontuur brengt me nu naar Engeland tijdens de ROTCYP. Als teamcaptain van team bol.com: een kakelvers team dat staat te springen om als eerste aan te komen!

Mijn werk is nooit saai

In het begin was het erg wennen aan alle vaktermen bij Bol, maar dat heb je volgens mij overal wel. Al na een paar weken kon ik mijn opgedane kennis alweer delen met nieuwe collega’s. Op dit moment ben ik betrokken bij een project waarbij kennisdeling centraal staat. Als Business Analist ben ik een soort spil tussen de business en de IT. Zo’n dynamische plek is ideaal voor mij, omdat ik iets al snel saai kan vinden. Bij bol.com is het in ieder geval geen moment saai! Wat een tempo zit er in de ontwikkelingen, heel gaaf om daar een steentje aan bij te dragen.

Ik tap hier de biertjes

Onze bedrijfscultuur kan je het beste als ‘ambitieus informeel’ omschrijven. Ik denk dat je moeite moet doen om twee mensen te vinden die in pak lopen. Ook zitten er geregeld nog mensen in een meeting op vrijdag na vijven, maar dan wel met een biertje erbij! Soms is dat biertje door mij getapt. Al vrij snel ben ik bij de barcommissie gegaan, zo leer je heel snel veel collega’s kennen.

Team_BOLcom_ROTCYP_Careerwise

Dit was ook gelijk een mooie plek om de REES te promoten. Zelf was ik al eerder teamcaptain tijdens de studenten ROTC in 2008 met Team Domstad. Ik vond het zo’n mooie ervaring, dit moest ik nog een keer doen! Bij bol.com vond ik alle vrijheid om een team en deelname van de grond te krijgen, dus ik dacht: dat ga ik regelen! Onze deelname ligt geheel in lijn met de groei die online winkelen doormaakt. Ik ben er dan ook trots op dat we als eerste online winkel meedoen aan dit evenement.

Mariegalante_BOLcom_ROTCYP_Careerwise
Onze Marie Galante gaat net als wij voor de winst

Vastberaden voor de winst

Het bijzondere aan ons team is dat we al goed op elkaar zijn ingespeeld. Dit komt omdat we allemaal in hetzelfde pand werken en wekelijks borrelen. Mijn aanpak als teamcaptain komt overeen met m’n werkaanpak als spil: zorgen dat iedereen elkaar begrijpt. Natuurlijk hebben we ook gefeest op de ROTCYP Pre-Party en tijdens onze eigen pre-race op de grachten. Daarnaast hebben we ons eigen boegbeeld, Billy! Onze boot, de Marie Galante, past uitstekend bij bol.com. Net zoals wij gaat ze vastberaden voor de winst!

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Van starter tot specialist en generalist'?