fbpx

Best Consulting Firms to Work For

beste-adviesbureaus-om-voor-te-werken

Bain & Company is wederom uitgeroepen tot ‘Best Consulting Firm to Work For’. Dit keer door de carrièrewebsite Vault.com. McKinsey & Company wordt nog steeds als meest prestigieus gezien, maar volgens het onderzoek is dat onder consultants dit jaar niet de belangrijkste reden om voor een adviesbureau te kiezen.

De ranglijst is samengesteld op basis van werktevredenheid, cultuur, opleiding, promotie, diversiteit,  arbeidsvoorwaarden én prestige. Ondanks de beperkte waarde van de laatste factor, is McKinsey & Company ten opzichte van vorig jaar toch een plaats gestegen. Andere stijgers zijn Deloitte (van 6 naar 4), A.T. Kearney (van 8 naar 6) en Booz & Company (van 16 naar 10). Accenture is zelfs eenentwintig plaatsen gestegen, maar heeft de top 10 nét niet gehaald.

Top 10 Best Consulting Firms to Work For

 1. Bain & Company
 2. McKinsey & Company
 3. The Boston Consulting Group
 4. Deloitte Consulting
 5. Monitor Group
 6. A.T. Kearney
 7. Oliver Wyman
 8. The Cambridge Group
 9. Analysis Group
 10. Booz & Company

Andere bekende adviesbureaus in de lijst zijn Accenture (11), PwC (12), OC&C Strategy Consultants (22), Capgemini (42), Ernst & Young (47), IBM Global Business Services (49) en KPMG (50).

Top 10 Most Prestigious Consulting Firms

 1. McKinsey & Company
 2. The Boston Consulting Group
 3. Bain & Company
 4. Booz & Company
 5. Deloitte Consulting
 6. PwC
 7. Monitor Group
 8. Ernst & Young
 9. Mercer
 10. Accenture

Andere bekende adviesbureaus in de lijst zijn IBM Global Business Services (11), A.T. Kearney (13), KPMG (14), Capgemini (16), Arthur D. Little (20), Roland Berger Strategy Consultants (21), BDO Consultants (45) en Hay Group (46).

Bain & Company vs. McKinsey & Company

De strijd tussen Bain en McKinsey komt neer op een strijd tussen goed werkgeverschap en prestige. McKinsey is de afgelopen 10 jaar uitgeroepen tot meest prestigieuze adviesbureau. Bain & Company heeft een goede naam, maar het zijn juist de goede scores op het gebied van werktevredenheid, cultuur, opleiding en salaris waardoor Bain het uiteindelijk van McKinsey wint.

Consultants buiten Bain omschrijven het adviesbureau als “klein, slim en academisch”, “zeer scherp”, “best in class” en “beste cultuur van de grote drie”. Op het gebied van werktevredenheid zei een consultant bij Bain & Company: “Ik kan me niet voorstellen dat een ander adviesbureau mij deze mix van mensen, uitdagend werk en goede resultaten kan bieden”.

McKinsey & Company kreeg ook veel lof. Consultants vinden het adviesbureau “top notch”, “koningen van de strategie”, “de slimste jongens van de klas” en de “Goldman Sachs van consultancy”. Een adviseur van McKinsey zei: “De mensen, uitdagende projecten en interactie met de klant zijn ongeëvenaard. Ik denk niet ik de persoonlijke en professionele ontwikkeling bij McKinsey ergens anders had kunnen krijgen.”

Voor een link naar de volledige lijst, klik hier.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Best Consulting Firms to Work For'?