Voorliefde voor consultancy

sayida-goedhoop

Sayida Goedhoop (25) studeerde Business Administration en behaalde haar Master in Finance & Investments in Rotterdam. Sinds januari 2010 is zij als Consultant in dienst bij Booz & Company. Op careerwise.nl vertelt Sayida over haar ervaringen en werk in de consultancy.

Consultancy is wat ik wil

Mijn voorliefde voor consultancy is in mijn eerste studiejaar ontstaan. Voor één van de eerstejaarsvakken kregen we de opdracht een strategisch business plan te schrijven voor een middelgrote onderneming. Het structureren van een dergelijk plan, de kennis die je opdoet over een industrie en het nadenken over de lange termijn koers van een onderneming was wat mij aansprak. Vele bedrijfspresentaties, workshops, business courses en een stage later wist ik het zeker: consultancy is wat ik wil!

Meetings, interviews en borrelen in Zweden

Het is de meeste studenten wel bekend: in de consultancywereld is bovengemiddeld hard werken geen uitzondering. Des te belangrijker om erachter te komen of ik de verschillende facetten van deze baan ook echt leuk vond. Drie maanden stagelopen heeft mij het antwoord daarop gegeven. Met twee compleet verschillende opdrachten (één voor een utilities bedrijf en één voor een grote multinational) kreeg ik een uitstekende indruk.

Op deze manier kon ik van het echte consultancy leven proeven. Maandagochtend in het vliegtuig naar een klant in Zweden, veel meetings en interviews, maar ook leuk uit eten en borrelen met collega’s. Donderdagavond zaten we weer in het vliegtuig terug naar Amsterdam, om op vrijdag op kantoor te lunchen en verhalen uit te wisselen met mijn andere collega’s.

Consultancy biedt diversiteit en afwisseling

Na een fantastische stagetijd kon het echte werk beginnen. De diversiteit, die mij altijd zo heeft aangesproken in het consultancyvak, komt ook nu weer tot uiting. Zo zijn er een opdracht voor een frisdrankenfabrikant, een opdracht in de energiesector en een opdracht voor een bank. Het kan het niet afwisselender. Ook inhoudelijk varieert het werk. Zo was ik in mijn eerste paar weken voornamelijk aan het ‘data-crunchen’ om de markt in kaart te brengen en kon ik een paar weken later ineens mijn creativiteit inzetten voor het schrijven van een viertal toekomstscenario’s voor de energiemarkt.

Op pad met de Booz & Company starters

Wat mij voor Booz & Company heeft doen kiezen, het klinkt cliché, is de sfeer op kantoor. Eén voorbeeld is het consultancy uitje: een weekend dat de afgelopen paar jaar georganiseerd werd voor en door de starters. Dit jaar nam ik samen met drie van mijn peers het voortouw om dit uitje te organiseren. Na de eerste inventarisatie bleek dat niet alleen de starters meewilden, maar zelfs de senior associates een plek probeerden te bemachtigen. Uiteindelijk werd de groep twee keer zo groot en hebben we een fantastisch weekend in Praag gehad.

Intellectuele en analytische uitdaging

Studenten en afgestudeerden die intellectueel en analytisch uitgedaagd willen worden, willen werken in een internationale en dynamische omgeving en het daarbij ook belangrijk vinden om gezellige en interessante collega’s om zich heen te hebben; die zou ik aanraden om te solliciteren!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Voorliefde voor consultancy'?