fbpx

Vraag naar ICT'ers neemt snel toe

roflcom-by-brennan-moore-on-flickr

De arbeidsmarkt ziet er goed uit voor ICT’ers. Op de verschillende jobboards werden eind januari 2187 nieuwe ICT-vacatures geplaatst. Dat is 8 procent meer dan in de eerste twee weken van 2011. De meest gevraagde functies zijn consultants en ontwikkelaars. Tot de grootste bedrijven die ICT-personeel zoeken behoren ING, Logica en TomTom.

online-ict-vacatures-2011

De ‘Banometer’ toont het aantal nieuw verschenen ict-personeelsadvertenties per week op dertien recruitment websites.

Groot tekort aan ICT’ers verwacht

Na een tijdelijke terugval, neemt de vraag naar ICT’ers nu snel toe. Volgens onderzoek van brancheorganisatie ICT-Office wordt er in 2015 zelfs een tekort van 8.600 ICT’ers verwacht. Om de problemen op de arbeidsmarkt in kaart te brengen, heeft het ministerie van Economische Zaken de TaskForce e-Skills in het leven geroepen. “Het e­-skillsprobleem heeft op dit moment al ­kostbare ­ gevolgen voor onze economie. Het snel toenemende tekort aan hooggeschoolde professionals met de juiste e­-skills zou wel eens dé bottleneck kunnen worden voor het innoverend vermogen van onze samenleving,” aldus brancheorganisatie ECP-EPN.

Schaap met vijf poten

Werkgevers zijn op zoek naar ICT’ers die naast hun technische kennis een ‘ruime blik’ hebben. ‘De Nieuwe ICT’er’ kijkt niet alleen naar technische oplossingen voor een probleem, maar begrijpt de wensen van een bedrijf in een bredere context, kan goed communiceren en probleemoplossend denken. Ben jij zo’n ‘dual thinker’ die een vertaalslag kan maken tussen techniek en bedrijfskennis? Dan staat je een zonnige toekomst te wachten!

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Vraag naar ICT'ers neemt snel toe'?