Wat wil ik met mijn carrière? Zo ontdek je wat je leuk vindt

Wat wil ik met mijn carrière? Zo ontdek je wat je leuk vindt careerwise solliciteren wat vind ik leuk

Ik wil alles! Ik wil werk waar ik blij van wordt. Ik wil, net zoals jij, iets betekenen in de wereld. Ik wil liefde, avontuur, wel honderd hobby’s en een hond. Hoe zorg ik ervoor dat al die dingen geen voorwaarden worden voor geluk? Als coach werk ik actiegericht. Dit betekent niet alleen praten, maar vooral ook gaan doen en ervaren. Op Careerwise vertel ik je hoe mij dat afgaat.


Vind je het lastig om echt te weten wat je wil in je carrière? Wil je de ICT in maar toch nog  iets doen met taal? Misschien zoek je wel verkeerd! Daarom hier een belangrijke tip om meer focus te krijgen in jouw zoektocht.

De tip: wat je wilt ligt wat dieper

Kijk niet zozeer naar wat voor soort dingen je leuk vindt om te doen maar waarom je die dingen leuk vindt. Misschien doe je bijvoorbeeld hockey omdat je van spelen houdt of omdat je van werken in teamverband houdt. Of misschien doe je graag boodschappen voor de buurvrouw omdat je er graag voor een ander bent of juist omdat je het contact dat je met haar hebt zo leuk vindt.

Richting voor jouw carrière

Als je vanuit daar al je antwoorden verzamelt dan heb je een soort richtingaanwijzers die je weer in verschillende dingen kan zien terugkomen. Zo zal je zien dat je veel meer mogelijkheden hebt waarin jij jouw talent kan toepassen en waarin je gelukkig gaat zijn in je werk.

Veel plezier met uitvinden wat er dieper ligt bij jou!

Tags: Ken jezelf, Loopbaan, Scoor die baan, Talent en passie, Werkplezier en werkstress, What's next?, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat wil ik met mijn carrière? Zo ontdek je wat je leuk vindt'?