Wat zet je op LinkedIn als je geen werk hebt?

Een LinkedIn profiel is handig wanneer je op zoek bent naar werk. Om te vinden en om gevonden te worden. Maar als je even geen baan hebt, wat zet je dan als huidige functie neer?

Optie 1: Noem je vorige baan als huidige baan

Je kunt aangeven dat je nog steeds werkzaam bent bij je vorige baan. Een voordeel hiervan is dat je niet het vlekje van werkeloosheid krijgt en dat je op je laatste baan wordt gevonden. Sommige werkgevers geven de voorkeur aan mensen die nog werken, al is het in de huidige tijd met veel werkeloosheid steeds minder een taboe om geen werk te hebben. Als je je (om wat voor reden dan ook) wilt distantiëren van je vorige werkgever, is dit geen goede optie. Wat doe je dan?

Optie 2: Vul een functie in en geef aan dat je werk zoekt

Een andere optie is om bij functie wel een beroep of titel in te vullen, namelijk het bedrijf waarbij of het werkveld waarin je aan het werk wilt. Bij bedrijfsnaam kun je dan bijvoorbeeld invullen: “zoekt een nieuwe uitdaging” of “beschikbaar”. Hoe concreter je bent in je omschrijving, hoe makkelijker je gevonden wordt.

Optie 3: Noem jezelf zelfstandige

Dit is een populaire ontsnappingsroute. Freelance, zzp, zelfstandig: er zijn genoeg mogelijkheden. Je kunt dan ook als zodanig benaderd worden.

Optie 4: Noem je bestuursfunctie of vrijwilligerswerk

Verricht je bestuurs- of vrijwilligerswerk? Dat kun je hier noemen. Al dan niet (min of meer) suggererend dat het een betaalde functie is.

Conclusie

Noteer in ieder geval iets als huidige functie, want anders ben je helemaal lastig vindbaar. Kies vooral een optie die bij jou past. 100% eerlijk zijn is natuurlijk het beste, maar soms voelt het beter om de zaken net anders te belichten zodat het beste voor jou er uit springt. Dus schroom niet en ga aan de slag met je LinkedIn-profiel!

Tags: LinkedIn, , Solliciteren, Starters
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat zet je op LinkedIn als je geen werk hebt?'?