fbpx

Werk zoeken? Word er gelukkig van!

Gelukkig_van_werkzoeken_Daniël_Silveira_danorbit

Het klinkt gek, maar een periode van werk zoeken biedt je de kans om gelukkiger te worden. Inderdaad, ondanks alle onzekerheid die het ongetwijfeld met zich meebrengt. In deze blog geef ik je vijf tips om gelukkig te worden van werk zoeken.

1. Leer je werkveld kennen

Bij werk zoeken is het verstandig om up-to-date te zijn in het veld waarin je aan het werk wilt. Daarom is het een goed idee om trends en ontwikkelingen in kaart te brengen. Zoektochten op internet, tijdens bijeenkomsten en in gesprekken leveren veel informatie op. Meldt je aan bij groepen die relevant zijn voor jouw werkveld en lees eens wat discussies die daar gevoerd worden. En passant doe je zo ook nog eens meer ervaring op met gespreksvoering, en met het verwoorden van je eigen visie op het vak en in de branche. Hierdoor maakt deze leertocht je gelukkig.

2. Leer jezelf kennen

Door terug te blikken op eerdere ervaringen kan je leren wat blijkbaar echt belangrijk voor je is, waar je echt gelukkig van wordt en waar je echt goed in bent. Dat zelfinzicht maakt het ook makkelijker om keuzes te maken in het zoekproces en daarnaast ook in keuzes rond toekomstig werk. Zelfinzicht geeft zo rust en vertrouwen.

3. Leer anderen kennen

Je werkveld én jezelf beter leren kennen kan met name door contact met anderen te hebben. Ga dus op pad! Gesprekken met bekenden maken de banden sterker. Gesprekken met onbekenden zijn spannend en bieden de kans om nieuwe inspiratie op te doen. Meer verbondenheid geeft meer geluksmomenten!

4. Help ook anderen

De trouwe lezers van mijn blogs weten het: ik ben een groot fan van netwerken om aan werk te komen. En bij netwerken hoort ook geven. Je netwerk wordt blij van jouw tips, kennis, en nieuwe contacten. En wat maakt gelukkiger dan andere mensen gelukkig maken?

5. Leer ook omgaan met ups en downs

Veelbelovende contacten die niets opleveren, sollicitatiebrieven die niet beantwoord worden, mensen die niet reageren, zoekrichtingen die dood lopen: als werkzoekende krijg je aardig wat voor je kiezen. Probeer gevoelens, gedachten en gedrag bewust te ervaren bij tegenslag én bij voorspoed. Zo leer je hier beter mee omdat, waardoor je meer kan genieten.

Succes!

Tags: , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu