fbpx

Werken bij groene merken

Groen-Careerwise-LoriGreigApple2Apple

Na het succes van vorig jaar presenteert merkenadviesbureau Interbrand een gloednieuwe lijst met de ‘Best Global Green Brands 2012’.

Hoe groen moet je zijn?

Zo groen als de naam doet vermoeden, hoeven de merken niet te zijn. De lijst is namelijk gebaseerd op de meest duurzame merken volgens consumenten. Die lijst wordt vervolgens afgezet tegen de ‘echte’ groene prestaties van het bedrijf. Als beste uit de bus kwamen dit jaar Toyota, Johnson & Johnson en Honda

Top 10 Groene Merken

1. Toyota
2. Johnson & Johnson
3. Honda
4. Volkswagen
5. Hewlett-Packard
6. Panasonic
7. Dell
8. Siemens
9. Danone
10. BMW

Andere bekende namen die een plek hebben bemachtigd zijn onder andere L’Oréal (14), Nike (26), Starbucks (36) en H&M (46). Laatste in de ranglijst werd UBS (50)

Opvallen is ook belangrijk

Deloitte ontwikkelde de methodiek om de duurzaamheidsprestaties van de bedrijven te meten. Voor het samenstellen van de lijst werd gekeken naar de prestaties op het gebied van duurzaamheid (performance) en de publieke perceptie (perception) van die duurzaamheid. Deze twee elementen samengenomen produceerden samen de eindscore.

De winnaar, Toyota, scoorde ‘uitstekend’ op prestatie. Opvallend is dat veel bedrijven in de top-10 beter scoren op naamsbekendheid, dan op prestatie. Zoals Volkwagen, Siemens en Dell.

Nederlandse bedrijven

Net als vorig jaar zijn ook nu Philips en Shell de enige Nederlandse bedrijven in de lijst. Dit is opvallend aangezien veel Nederlandse bedrijven toch erg groen bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan PostNL. Hoewel het bedrijf goed scoort op het gebied van duurzaamheid, wordt dit niet door de consument waargenomen. Meer over het onderzoek vindt je op de website van Interbrand.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Werken bij groene merken'?