fbpx

Het Nieuwe Werken: 5 innovatieve werkplekken

het-nieuwe-werken-doe-je-zelf

Vorige week is de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf van de Stichting Natuur & Milieu van start gegaan. De campagne stimuleert het werken waar en wanneer je maar wilt. Met andere woorden: flexibele werktijden, thuiswerken, videoconferencing, smartphones en andere gadgets.

Een goed initiatief, want laten we eerlijk zijn: wie heeft er nog zin om vijf dagen in de week van negen tot vijf achter hetzelfde bureau, tussen dezelfde collega’s in hetzelfde pand te zitten? Flexwerken is niet alleen goed voor de gezondheid, het geeft ook een boost aan je creativiteit en productiviteit.

9 tot 5 is zoooo 2006

Ben jij de files, vertraagde treinen en vaste werktijden ook zo beu? Neem dan alvast een kijkje bij één de volgende werkgevers.

1. Microsoft

Microsoft behoort niet voor niets wereldwijd tot de meest populaire werkgevers. In het pand van Microsoft vind je geen cubicles, eigen bureaus of kamers met naambordjes en dichte deuren. Alle priviléges zijn afgeschaft, geen enkele medewerker (inclusief de baas) heeft een eigen werkkamer. En als je op een woensdagochtend wil gaan kanoën omdat dat het ideale moment daarvoor is, dan haal je ’s avonds je werk wel weer in…
.


.

2. SNS Reaal

SNS Reaal is in 2009 begonnen met Het Nieuwe Werken door 550 medewerkers een laptop en smartphone te geven. Van de vijf dagen werd deze groep nog maar twee dagen op kantoor verwacht. Vergaderingen worden vanuit huis met een webcam bijgewoond en werktijden mogen de werknemers zelf bepalen.
.


.

3. Rabobank

Bij Rabo Unplugged worden medewerkers gestimuleerd verantwoordelijkheid te nemen. Ze hoeven hun activiteiten niet op vaste tijden en plaatsen uit te voeren en worden aangemoedigd om samen te werken en elkaars kennis in te zetten. De proeftuin van Rabo Unplugged staat in Utrecht: Beneluxstaete.

rabobank-beneluxstaete

4. KPN

Bij KPN hebben managers contact met medewerkers door een chatsessie te starten. Via een eigen Social Media platform wordt informatie uitgewisseld en contact gezocht met collega’s. Een ‘Chief Blogger’ is verantwoordelijk voor het onderhouden van de KPN-community.
.


.

5. e-office

E-Office – The Human Software Organisation – is in Nederland één van de grondleggers van Het Nieuwe Werken. De visie van het ICT-bedrijf richt zich op het weghalen van barrières – zoals structuur, afdelingen en managers – om werknemers het maximale uit zichzelf te laten halen.
.


.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het Nieuwe Werken: 5 innovatieve werkplekken'?