8 gewoontes van gelukkige mensen

Gelukkig zijn… het gaat over je leven leven zoals jij voelt dat het voor jou bedoeld is. Ik geloof dat gelukkig zijn voor iedereen mogelijk is en dat het niets met geld te maken heeft. Het is een keuze, een instelling, die op den duur een gewoonte wordt. Zo ‘gewoon’, dat gelukkige mensen er niet eens over praten. Het is voor hen vanzelfsprekend. Ik observeerde en sprak met ‘gelukkige’ mensen en ontdekte deze acht eigenschappen:

1. Zet jezelf op de eerste plaats

Gelukkige mensen zijn trouw aan zichzelf en zetten zichzelf op de eerste plaats zonder zich daar schuldig over te voelen. Ze weten dat als ze goed voor zichzelf zorgen, ze er dan pas kunnen zijn voor anderen.

2. Weet wat je wilt

Gelukkige mensen weten wat ze willen. Ze luisteren naar die stem in henzelf, die hen dingen influistert. De stem van hun hart. Ze weten dat daar alle antwoorden liggen en dat de stilte soms nodig is om deze antwoorden te horen.

Logan (13) tijdens TEDx: “Hack ’t systeem waarin je zit en ervaar geluk, gezondheid en creativiteit.”

Ze voelen het enthousiasme als ze dingen doen die daarmee te maken hebben. Ze geloven in hun dromen. Ze weten dat het ‘wat’ belangrijker is dan het ‘hoe’ en beseffen dat het leven kort is.

3. Ga met de stroom mee

Gelukkige mensen:

  • weten dat er voor alles een tijd en plaats is;
  • weten dat relaties, banen, hobby’s een ‘houdbaarheidsdatum’ hebben;
  • weten dat het soms nodig is om dingen en mensen los te laten om opnieuw te beginnen. Omdat zaken niet meer kloppen met hoe ze intussen zijn;
  • hebben er vertrouwen in dat de juiste zaken op het juiste moment in hun leven verschijnen.

4. Laat je niet leiden door geld

Gelukkige mensen zijn niet gefocust op geld. Ze beseffen dat geld energie is en dat geld verbonden is met hun eigenwaarde. In plaats van zich zorgen te maken over geld, ligt hun aandacht op stappen zetten om flow te creëren en op die manier geld te genereren.

5. Ga niet zitten wachten op goedkeuring van anderen

Voor gelukkige mensen is het niet zo belangrijk wat anderen van hen denken. Ze houden van zichzelf en hebben zelfvertrouwen.

6. Neem afwijzing niet persoonlijk

Gelukkige mensen kunnen een ‘afwijzing’ plaatsen, zonder zichzelf erdoor naar beneden te halen en er zich mee te identificeren. Ze hebben er vertrouwen in dat er iets beters op hen wacht.

7. Vergelijk jezelf niet met anderen

Gelukkige mensen oordelen niet, en vergelijken zichzelf niet met anderen. Ze nemen verschillen waar en zien anderen als een mogelijke inspiratiebron voor hun leven.

8. Investeer in jezelf

Gelukkige mensen vinden zichzelf de moeite waard en investeren in zichzelf. Ze beseffen ook dat ze niet alles alleen hoeven te doen en durven hulp te vragen.

Wil je hier meer over weten? Lees dan het boek ‘How to be rich and happy’ van John P. Strelecky & Tim Brownson.

Kwartje de Podcast - Careerwise Podcast

In deze episode zullen Kai en Jochem uitdiepen hoe je nou een goede gewoonte aanleert of een slechte juist afleert. Hoe houd je het dan vol? Wat zijn onze gewoontes én wat zijn jouw goede dan wel slechte gewoontes?

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, Geluk, Ken jezelf, Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '8 gewoontes van gelukkige mensen'?