fbpx

80% Van succes is ‘showing up’

Heb je minder plezier in je werk dan je zou willen? Heb je het gevoel dat je niet meer op je plek zit? Kost je werk je meer energie dan het je oplevert?

Dromen van verandering

Wanneer je loopbaan niet helemaal verloopt zoals je wilt of je voor je gevoel minder succesvol bent dan je kunt zijn, dan wil je dat als jonge hoogopgeleide waarschijnlijk graag veranderen. Je neemt je voor om het anders te gaan doen. Je kunt rijkelijk fantaseren over hoe het anders kan. Je dagdroomt en mijmert er lekker op los. Maar de fout die de meesten vervolgens maken, is denken dat écht veranderen te moeilijk is, of zelfs onmogelijk. En dat is hartstikke zonde!

80% of success is showing up

Dat zei Woody Allen ooit. 80% van de succesvolle verandering in je werk begint namelijk bij jezelf. Dat is een ongelooflijk open deur: je wéét het. Maar de vraag is, wat dóe je er mee? Echte verandering ontstaat namelijk niet door te blijven nadenken over wat je anders zou willen, hoe je dat precies zou gaan doen en je al filosoferende in een hok op te sluiten en een gedetailleerd plan uit te werken. Of zoals Woody Allen hierover in een interview zei: “If you want to accomplish something, you can’t spend a lot of time hemming and hawing, putting it off, making excuses for yourself, and figuring ways. You have to actually DO it.”

Echte verandering ontstaat door DOEN

Maar wat doe je dan precies? Je doet andere dingen of je doet de dingen die je al deed, maar dan op een andere manier. Onderzoek wat je ontevreden maakt. Wat energie vreet. Wat je geluk en werkplezier in de weg staat. En begin morgen met de dingen doen die je dichter brengen bij wat je wél wilt. Of liever nog vandaag!

Zet door

Houd er wel rekening mee dat het niet meteen anders zal zijn. Je zult onderweg te maken krijgen met tegenslag. Je zult daardoor misschien de moed dreigen te verliezen of de neiging krijgen alles maar gewoon bij het oude en vertrouwde te laten. Maar op die manier bereik je niet je doel. Daarom is het belangrijkste: begin en zet vooral dóór. 80% van succesvol veranderen zit namelijk in het gewoon beginnen met ‘doen’; ervoor zorgen dat je bent waar je moet zijn en dat je doet wat je daar moet doen om dichter bij je doel te komen. En de andere 20% zit in het doorzetten.

Dus:

1. Show up.
2. Start doing.
3. Keep going.

 

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: , , , , , , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu