Geen geijkte paden

Myrna Riemslag Randstad

Myrna Riemslag studeerde rechten in Amsterdam. Zij werkt nu als Consultant bij Randstad Professionals. Tijdens een management traineeship deed ze ervaring op bij uiteenlopende organisaties en in verschillende werkgebieden. Van een grote multinational tot een gemeentelijk vervoersbedrijf.

Luisteren naar mijn gevoel

Wat leek als de perfecte route om vanuit mijn juridische achtergrond een stap richting het bedrijfsleven te maken, liep achteraf uit op een periode van zelfreflectie en zelfkennis. Ik houd enorm van afwisseling, van contacten met verschillende (bedrijfs-)culturen. Maar ook om condities te scheppen, zodat mensen met energie en veel plezier hun werk doen. Deze combinatie vond ik, door goed naar mijn gevoel te luisteren, bij Randstad.

Randstad is een organisatie waarin alle aspecten van HR vertegenwoordigd zijn; van het detacheren van hoogopgeleiden tot HR consultancy. Natuurlijk is de organisatie het meest bekend als uitzendbureau, met die stevige basis vieren we dit jaar het 50-jarig bestaan van het bedrijf!

Zelf initiatief nemen

Tijdens mijn sollicitatieprocedure bij Randstad sprak ik veel collega’s. Het viel me op dat hun carrière binnen Randstad nooit via geijkte paden was verlopen. Het belangrijkste dat ze me voorhielden, is dat je als je zelf ergens enthousiast over bent en initiatief neemt alles mogelijk is. Hier liggen die kansen en hebben mensen ook echt een warm hart voor hun organisatie.

De cirkel rond maken

Dat betekent naar mijn mening dat Randstad als organisatie doet wat ze zegt; mens- en resultaatgericht met het Human Capital omgaan. En om het cirkeltje rond te maken, is dat ook precies wat ik startende hbo’ers nu bied; een verkenning naar je eigen kracht via verschillende werkopdrachten bij grote organisaties. Zo nemen we nu startende HBOers aan voor een traineeship bij de Rabobank. Via intensieve training worden zij opgeleid tot Verkoop & Service medewerker en begeleiden wij ze in hun versnelde ontwikkeling binnen de bank.

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Geen geijkte paden'?