Niet voor niets advocaat geworden

freeke_heijne_careerwise

Freeke Heijne (28) studeerde rechten in Utrecht en Parijs en politicologie in Amsterdam. Aan Careerwise vertelde zij eerder over haar baan als advocaat bij Houthoff Buruma. Nu is zij samen met haar collega Emille Buziau team captain tijdens de #ROTCYP. Twee verhalen, één missie.

Met sterke argumenten overtuigen

Een jaar later. Nog steeds bij Houthoff en nog steeds Team Captain. Voor mij de derde keer in deze rol en alweer de vierde keer voor de Houthoff Buruma Crew op de Stortemelk. Hoewel, het had niet veel gescheeld of we hadden dit jaar verstek moeten laten gaan. Maar het is niet voor niets dat we advocaat zijn geworden. Met sterke argumenten hebben wij ons bestuur ervan kunnen overtuigen dat deelname aan de Race of the Classics for Young Professionals essentieel is voor het bevorderen van de teamgeest, uithoudingsvermogen, zelfkennis en netwerkskills. Vereiste was wel dat er een goede mix van mannen, vrouwen, Amsterdammers, Rotterdammers, ervaren en aspirantdeelnemers moest komen. Geen probleem. Animo genoeg!

Houthoff_Buruma_Crew_Op_Zee_ROTCYP
Ons team op open zee: avondmaal, ondergaande zon en een pittig windje.

Meer gedaan krijgen door rustig uitleggen

Een van de nieuwe deelnemers is Emille Buziau. Wij blijven elkaar toevallig al ons hele leven tegenkomen. Vroeger in Haarlem als broertje van Freeke’s teamgenootje, in Utrecht als student in de discotheek, bij Houthoff Buruma als collega en nu als teamgenoot op de Stortemelk. De typische loopbaan van een advocaat. Not. Lees wat ik eerder schreef over ‘mijn meisjesdroom’. Ook Emille heeft zijn eigen route gekozen. Op de middelbare school nog bezig met scheikunde, natuurkunde en wiskunde B, lag een studie rechten uiteindelijk meer voor de hand. “Ik kom uit een groot gezin en had vrij snel door dat je meer gedaan krijgt als je rustig uitlegt waarom je gelijk hebt. Mijn moeder was daar gelukkig gevoelig voor, tot onvrede van mijn lichter ontvlambare broertjes en zusjes.”

Houthoff_Crew_ROTCYP_Careerwise
De bemanning van de Stortemelk tijdens de ROTCYP vorig jaar

Wij bakken de pannekoeken

Twee verhalen, één missie. Dat is niet per se het winnen van het overall klassement of de Media Award. Belangrijker is het gezamenlijk volbrengen van de tocht. Invallen voor een wacht die zich niet zo lekker voelt, het bereiden van stamppot op volle zee, paraat staan als de schipper roept “alle hens aan dek”, het regelen van mooie outfits voor op de themafeesten, het bakken van pannenkoeken voor alle teams als nachtsnack en het samen overleven van bewegende beeldschermen op de maandag na de REES. Freeke: “Het wordt weer geweldig”. Emille: “Het weer wordt geweldig!”.

Tags: ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Niet voor niets advocaat geworden'?