fbpx

Onderzoek: Young Professional werkt, droomt maar realiseert ambities niet

Het Young Professional Onderzoek is een initiatief van Careerwise. Daarom vind je hier een overzicht van het laatste nieuws en de resultaten van afgelopen edities.


Onderzoek_young_professionals

Jonge hoog opgeleiden vinden dat zij in hun huidige functie hard en slim werken. Of ze op het gewenste carrièrepad zitten, is nog maar de vraag. Slechts 2% zou de baas willen zijn van het bedrijf waar hij nu werkt. Dat blijkt uit online onderzoek op initiatief van Careerwise4YoungPeople en Inspiratie Akademie. Het onderzoek werd gedaan onder ruim 350 Young Professionals.

Benieuwd naar het nieuwste millennial-onderzoek? Ga naar alle Young Professional Onderzoeken>>

Resultaten

Slechts 0,3% van de ondervraagden gaf aan over vijf jaar hetzelfde te willen doen als nu. Tegen die tijd verwacht een kwart een totaal andere baan en ander leven te hebben. Bijna een derde (30%) wil zichzelf momenteel eerst ontwikkelen in de eigen functie, terwijl een meerderheid op termijn verwacht dat hun dromen en ambities buiten het huidige bedrijf liggen (60%).

download het volledige young professional onderzoek

Download het volledige onderzoeksrapport 2013

Young Professional Onderzoek 2013 | Uitgebreide resultaten | Young Professional werkt, droomt maar realiseert ambities niet

Succes is gelukkig zijn

De Young Professional definieert succes voor zichzelf als gelukkig zijn (85%). Samen met het benutten van eigen talenten is dat het belangrijkste bij het bepalen van de eigen ambities. Daarnaast noemt 38% oog hebben voor de medemens als wens bij een volgende stap in carrière en leven.

Young professional mist focus

Hoewel ondervraagden ervan dromen hun ambities daadwerkelijk te realiseren (70%), gaat hen dit niet gemakkelijk af. Voor 63% is focus belangrijkst bij het maken van een volgende stap en juist hier ontbreekt het vaak aan. De valkuil is dat Young Professionals teveel tegelijkertijd willen en niet weten waar zij moeten beginnen (23%). Voor 39% is ‘niet kunnen kiezen’ een belemmering om dromen te realiseren.

young_professionals
Samen aan de slag met je ambities tijdens Dreambuilders

Bijdragen aan medemens en betere wereld

Bij het winnen van een loterij, een symbool voor financiële onafhankelijkheid, willen Young Professionals op de eerste plaats reizen. Daarnaast willen zij hun medemens helpen en een bijdrage leveren aan een betere wereld. Een belangrijke vraag die de Young Professional zichzelf stelt: Hoe vind ik wat ik echt leuk vind? Deze vraag lijkt prominenter dan ooit tevoren.

Evenement

Op 19 januari organiseren talentontwikkelaar 4YoungPeople en loopbaaninspirator Careerwise op basis van de uitkomsten een speciaal inspiratie-evenement dat Young Professionals aanmoedigt de eerste stappen te zetten om hun ambities te realiseren. Naast korte inspirerende ervaringsverhalen door bijzondere Young Professionals leren bezoekers tijdens praktische workshops om hun ambities te realiseren. De deelnemers gaan zo met een concreet plan naar huis. De eerste stap is dan gezet!

Je droom vinden en aan de slag

Tijdens het evenement zonder winstoogmerk worden de uitslagen van het onderzoek aan de bezoekers toegelicht. Dagvoorzitter is Jaspar Roos, zelf Young Professional en Chief Inspiration Officer bij ABN AMRO. Door het onderzoek en omdat de organisatie zelf bestaat uit jonge hoogopgeleiden, weten we als geen ander wat de deelnemers bezighoudt. Jaspar Roos: “De sprekers zijn zelf allen jong en ongelofelijk inspirerend. Zij zullen deelnemende Young Professionals helpen om te gaan doen. Dus ‘walk that talk’ in plaats van te blijven dromen.”

download het volledige young professional onderzoek

Download het volledige onderzoeksrapport 2013

Young Professional Onderzoek 2013 | Uitgebreide resultaten | Young Professional werkt, droomt maar realiseert ambities niet

 


Het Young Professional Onderzoek is een initiatief van Careerwise. Daarom vind je hier een overzicht van het laatste nieuws en de resultaten van afgelopen edities.

Tags: , , , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Onderzoek: Young Professional werkt, droomt maar realiseert ambities niet'?