fbpx

Wil je een gouden toekomst? Lees een boek!

Toen ik laatst met Matthijs aan het praten was over mijn toekomst, gaf hij mij het boek Een Gouden Toekomst: een verhaal over de 7 sleutels tot je dromen van Erik Smithuis. Misschien zou het me helpen in mijn zoektocht naar mijn droombaan.

Geen zelfhulpboek

2e-druk-Een-Gouden-Toekomst

Het boek blijkt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een droomleven. Het is geen to do- of zelfhulpboek. Het is een roman over John, wiens leven na een grote presentatie uit elkaar valt. Om zijn leven weer op de rails te krijgen, vertrekt hij naar Italië. Het verhaal is soms cliché, sommige sleutels zijn mij te zweverig of liggen voor de hand, maar over het algemeen was ik het vooral heel erg eens met de kritiek op hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat en met de 7 sleutels.

1. Visie

Je moet weten wat je droom is, voordat je er helemaal voor kunt gaan. Ik weet uit eigen ervaring dat dit misschien wel het moeilijkste is. Wat wil ik nou echt? Wat vind ik belangrijk? Pas wanneer je dit weet, kun je erin gaan geloven.

2. Vertrouwen

Geloof in je droom en vertrouw erop dat het goed komt. Dit betekent niet dat je achterover moet leunen en het op je af moet laten komen, maar werk hard en houd vertrouwen, hoe lastig dat soms ook is.

3. Keuzes maken

Maak keuzes. Keuzes die soms niet te doen zijn. Zo had ik de keuze tussen een redelijk betaalde fulltime baan en een minder betaalde parttime baan, waar wel mijn hart ligt. Ik heb gekozen om niet voor de makkelijke weg, maar voor de moeilijke weg te gaan.

4. Vastberadenheid

En die moeilijke weg heeft hobbels. Probeer wel vol te houden. Gooi de handdoek niet in de ring als het even tegenzit. Wees vastberaden en werk naar je doel.

5. Dankbaarheid

Wees dankbaar voor de kansen die je krijgt, voor het werk dat je doet, voor het zonlicht op je gezicht.

6. Stilte

Het is belangrijk om rust te nemen, al is dat voor iedereen wat anders. Zo ga ik met mijn ogen dicht in de zon zitten, terwijl anderen liever mediteren.

7. Jezelf zijn

En het allerbelangrijkste, wees jezelf. Ook al is dat moeilijk en zeggen veel mensen wat je wel en wat je niet moet doen. Als mensen jou niet willen hoe je echt bent, dan wil je daar niet werken. Je wilt niet dag in dag uit de schijn ophouden, toch?

Een Gouden Toekomst

Weet wat je wilt, denk goed na over je keuzes, wees jezelf. En dan heb jij een gouden toekomst.

Tags: , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wil je een gouden toekomst? Lees een boek!'?