fbpx

World's Most Ethical Companies

worlds-most-ethical-companies

Jaarlijks maakt het tijdschrift Ethispere een lijst met de meest ethische bedrijven bekend. De bedrijven moeten voldoen aan de principes ‘Good. Smart. Business. Profit.’ Rabobank is volgens het onderzoek de meest ethische bank, T-Mobile en Vodafone de meest ethische telecombedrijven.

Meest Ethische Bedrijven

Het instituut telde in totaal 100 ethische bedrijven. Accenture, Google en Henkel staan op een eerste plaats in de categoriën Business Services, Internet en Consumer products. Verder wordt de lijst aangevuld door onder meer L’Oréal, PepsiCo, Philips, IKEA en Cisco Systems.

Bekijk hier alle winnaars.

‘It can pay to be ethical’

Volgens Ethisfere tonen de World’s Most Ethical Companies een bijzondere mate van ‘ethisch leiderschap’ in hun sector, bijvoorbeeld op het gebied van compliance. En blijkbaar niet zonder resultaat.

worlds-most-ethical-companies-wme

Investeren in ethiek loont, zo laat de grafiek zien, waarbij de Worlds Most Ethical Companies (WME) worden vergeleken met de beursindex van de VS (S&P) en de Londense effectenbeurs (FTSE).

Tags:
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu