fbpx

Zolang je in jezelf gelooft

zeeshan-khan

Zeeshan Khan (29) werkt als Productmanager bij Delta Lloyd Groep. Voor zijn afstuderen heeft hij veel tijd gestoken in het vinden van een werkgever die bij hem past, maar hij zit nu helemaal op zijn plek. Zeeshan is genomineerd voor Young Professional of the Year 2011.

De start

Toen ik afstudeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, was het enige dat ik zeker wist: dat ik me breed wilde oriënteren in een management traineeship. Tijdens de Erasmus Bedrijven dagen was het eindelijk zo ver, ik kwam een werkgever tegen waar ik een heel goed gevoel bij had. Het waren de jonge en enthousiaste trainees van de Delta Lloyd Groep die mij wisten te motiveren en enthousiasmeren. Na een leuke presentatie en een aantal goede gesprekken heb ik mijn CV en motivatie ingeleverd. Binnen een paar dagen had ik een capaciteiten test, gesprekken en een assessment achter de rug. Voor ik het wist kwam ik heelhuids door alle rondes heen en was ik aangenomen als management trainee bij Delta Lloyd Groep.

Kennis verzekerd

Op 1 september 2006 was mijn officiële eerste werkdag. De eerste opdracht was bij ABN AMRO verzekeringen een onderdeel van Delta Lloyd Groep in Zwolle. Ik begon hier als projectleider voor een kenniscentrum. Van oudsher is de ABN AMRO bank gericht op het verkopen van bankproducten. Het was mijn taak om de kennis over verzekeringsproducten bij de medewerkers op te schroeven. Binnen een jaar heb ik samen met mijn collega’s een prachtig kenniscentrum opgezet: Kennis Verzekerd! Na dit intensieve jaar, waarin ik vooral heb moeten wennen aan de verschillende bedrijfsculturen, werd ik assistent teamleider in Amsterdam bij Delta Lloyd Verzekeringen.

Denkfout

Ik dacht eerst dat ik wel alles wist en iedereen zou vertellen hoe alles moest. Dit was een denkfout waar ik veel van heb geleerd. Het voornaamste dat ik heb geleerd is durven om me kwetsbaar op te stellen. Ik weet gelukkig niet alles en het is zeker niet erg om aan de medewerkers te vragen hoe ik het beste dingen kan oppakken. Op deze manier kreeg ik respect van de medewerkers en deed iedereen waar hij of zij goed in was.

Commerciële omgeving

Wat ik de afgelopen jaren had geleerd, was het doen van dingen waar je gelukkig van wordt. En in de back-office omgeving werd ik uiteindelijk niet heel gelukkig. In deze omgeving gaat alles wat langzamer en daar had ik geen geduld voor. Ik moest naar een commerciële omgeving. Terwijl ik nog in het traineeship zat, heb ik na veel goede gesprekken er toch voor gekozen om te solliciteren op de functie van productmanager. Mijn uiteindelijk doel is en blijft leidinggeven, maar wel in een commerciële omgeving.

Marketing en Verkoop

Twee jaar geleden ben ik begonnen als productmanager bij de business line Schade Zakelijk. In het begin was het erg zoeken, maar door mijzelf voornamelijk kwetsbaar op te stellen en vooral de collega’s in mijn omgeving te raadplegen ben ik in een snel tempo gaan leren en mijn functie gaan invullen. Op dit moment heb ik deze rol nog steeds en hij bevalt prima.

Ik ben verantwoordelijk voor de MKB markt en moet de laatste trends goed in de gaten houden. Op basis van wat er in de markt gebeurd blijf ik kritisch richting bestaande producten en ontwikkel ik samen met een team nieuwe producten. Ik moet er voor zorgen dat onze producten continue mee kunnen met de markt. De functie is erg breed, van marktonderzoek tot aan het uitzetten van grote campagnes. Juist de veelzijdigheid aan werkzaamheden zorgt er voor dat ik niet uitgekeken raak.

Verder ben ik een duidelijke spin in het web. Ik zorg voor verbinding tussen de buitendienst en binnendienst medewerkers. Het zijn allemaal klanten van mij en het is mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd geholpen wordt. Dit alles moet er uiteindelijk aan bijdragen dat wij als business line jaarlijkse onze ambitieuze targets halen.

Passie en plezier

Vooral het gezamenlijk halen van doelen geeft een enorme kick. Ook de onlangs gehouden kick-off voor een grote marketing campagne met ruim 100 collega’s gaf heel veel energie. Wel is het in deze rol belangrijk om met stress om te kunnen gaan. Er wordt heel veel gevraagd door iedereen en hoe zorg jij ervoor dat je jouw hoofd koel houdt? Er zijn ook genoeg momenten dat iets niet goed loopt en er van alle kanten signalen komen, dan moet je ook alles oppakken en dit zijn de minst leuke momenten. Uiteindelijk gaat het erom hoe je er mee om gaat. Ik probeer overal het positieve uit te halen en door te blijven gaan. Want zolang je in jezelf gelooft en de dingen vanuit je hart doet, kan je alles bereiken.

Get the Flash Playerto see this player.

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zolang je in jezelf gelooft'?