plannen voor 2021 – goede voornemens – careerwise

Dit is waarom je geen plannen moet maken voor 2021

Stop met plannen maken voor 2021. In plaats van direct te focussen op het nieuwe, nodig ik je uit om eerst stil te staan bij wat jij het afgelopen jaar allemaal hebt gedaan en bereikt. Je blijft hollen als je alleen maar bezig bent met het bereiken van nieuwe doelen, zonder stil te staan bij het bereiken van je eerdere doelen.

Sta stil bij wat er is

Van alleen maar nieuwe doelen, wordt je niet gelukkiger. Je viert dan niet dat je een succes hebt behaald. Dat is enorm onbevredigend. Als je alleen maar bezig bent met het volgende en het nieuwe, mis je het hier en nu. Dus vier je successen van het afgelopen jaar. Schrijf ze op, deel ze met vrienden en familie tijdens oudejaarsavond. Bedank de mensen die je hebben gesteund en geholpen, en maak er een mooi feest van.

Omarm de hobbels in de weg

Heb jij jouw doelstellingen niet gehaald? Was 2019 niet echt jouw jaar en voelt het zelfs als falen? Dan heb je geleerd en ben je bezig met een verandering. Veranderen is nooit makkelijk, en leren is lastig. Maar deze hobbels in de weg zijn nodig, om straks wel vooruit te kunnen komen.

Wanneer jij je klaar maakt voor een grote sprong, dan heb je een aanloop nodig. Onthoud dat je soms eerst achteruit moet lopen, om zo meer te bereiken.

Vier daarom ook je leermomenten. Bedenk dat je het de volgende keer anders kan doen, en dat je nu meer levenservaring hebt.

Het gaat om de reis, niet om de bestemming

Vergeet bovenal niet om te genieten van de reis. Waarschijnlijk ben je dit jaar begonnen met een mooi doel, of beeld voor ogen. Iets waar je naar toe wilde werken. Misschien is het gelukt of misschien ben je nog onderweg. Je kunt vooraf nog zulke mooie plannen voor 2021 maken, maar het leven komt er regelmatig tussendoor. En dat alleen al is iets om te vieren. Je leeft!

Doe mee aan het young professional onderzoek

Een check-up voor jezelf. Vul 'm nu in!

Voor bedrijven: ontvang een benchmark-rapport.Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...