Solliciteren by ellyot on unsplash

Wat is het verschil tussen mijn cv en LinkedIn-profiel?

Je zoekt al een tijdje naar een baan. Je bent actief op LinkedIn en je netwerk weet dat je ergens anders aan de slag wil. Dan ineens – pats boem – kom je een aantrekkelijke vacature tegen op LinkedIn. Je wil daarom direct reageren. Er wordt gevraagd om jouw LinkedIn-profiel én om je cv. Alleen wat is nu eigenlijk het verschil en hoe benut je jouw LinkedIn-profiel en jouw cv het best?

In 7 seconden laten zien wie je bent

Je cv en LinkedIn-profiel zijn hetzelfde in jouw opleidingen en je werkervaring. Bij beiden is het van belang dat je deze bijzonder helder en beknopt weergeeft. Je hebt 7 seconden de tijd om de aandacht te trekken. Zorg er dus voor dat de lay-out strak is en je gebruik maakt van opsommingen met bullet points.

Houd je cv kort. Twee pagina’s zijn meer dan voldoende. Je benadrukt wat belangrijk is voor deze functie. Bij LinkedIn kan je waardevolle extra informatie toevoegen. Daar zijn verschillende manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan:

• Samenvattingen
• Vrijwilligerswerk
• Projecten
• Publicaties

Voor een optimaal LinkedIn-profiel raad ik je aan om van al deze relevante profieltoevoegingen gebruik te maken. Als je LinkedIn-optimaal benut kan je aan de hand van je profiel door recruiters gevonden worden.

Cruciaal voor jouw cv en LinkedIn-profiel

Het is cruciaal dat je laat zien wat je kan toevoegen voor jouw toekomstige werkgever. Zowel in je cv als op LinkedIn moet jij kunnen laten zien welk probleem jij oplost voor jouw werkgever en wat jou uitermate geschikt maakt voor die bepaalde functie. Dit doe je met een elevator pitch.

Als je jouw kwaliteiten goed onder woorden weet te brengen en op de juiste manier plaatst op je cv en LinkedIn-profiel dan verhoog jij de kans op een baan aanzienlijk.

Doe mee aan het young professional onderzoek

Een check-up voor jezelf. Vul 'm nu in!

Voor bedrijven: ontvang een benchmark-rapport.

Solliciteren via de webcam

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gesolliciteerd via de webcam. Benieuwd naar de voordelen hiervan? Lees het hier.

Doe mee aan het young professional onderzoek

Een check-up voor jezelf. Vul 'm nu in!

Voor bedrijven: ontvang een benchmark-rapport.Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...