HR Event 2024

Zo krijg je Generatie Z in de actiestand

do 10 okt | 12:30 – 17:00 + aansluitend borrel | Amsterdam | Gratis voor HR-professionals

Young Professional Onderzoek 2024
– De resultaten –

Generatie Z is lui, heeft geen ambitie en kan niet omgaan met tegenslag. Toch? Nee dus! Het zijn vooroordelen over de nieuwste generatie op de werkvloer, want jongeren zitten juist vol creativiteit, ambitie en potentie. Alleen komt dit er niet altijd uit.

Millennials en Generatie Z staan bekend om hun korte spanningsboog en om hun jobhoppen. Maar hoe zorg je ervoor dat jong talent zich langer aan je organisatie verbindt én dat hun volle potentieel tot z’n recht komt? Kortom: hoe word én blijf je als werkgever aantrekkelijk voor jong talent zodat juist zij jouw ambassadeurs worden in deze krappe arbeidsmarkt.

Wij hebben het voor je uitgezocht. Samen met generatie-experts en werkgevers hebben we meer dan duizend jongeren binnen uiteenlopende organisaties gevraagd naar hun werk- en ontwikkelbehoeften. We keken speciaal naar wat maakt dat ze bij je blijven.

Tijdens dit evenement delen we de resultaten van de 6e editie van het landelijke Young Professional Onderzoek en delen onderzoekers en Careerwisers hun best practices. Door de interactieve opzet en de workshops is er ruime gelegenheid om op jouw vragen in te gaan. We sluiten de dag af met een borrel met de onderzoekers en je collega HR-professionals.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, concrete tips en praktische handvatten hoe je gemakkelijker jong talent duurzaam verbindt aan je organisatie.

Programma 10 oktober

  • 12:30 – 13:00: Inloop en registratie.
  • 13:00 – 14:30: Dit kwam er uit het onderzoek: zo behoud je GenZ.
  • 14:30 – 15:00: Pauze.
  • 15:00 – 16:00: Keuze uit verdiepende workshops.
  • 16:00 – 17:00: Q&A panelgesprek met de onderzoekers.
  • 17:00 – 18:00: Borrel.

Meld je aan:


Workshops en breakouts door onderzoekers & trainers:

Met Generatie-expert Jos Ahlers en Careerwise trainer Sanderijn

Leidinggeven aan Generatie Z

Millennials en Generatie Z; hoe verhoog je hun betrokkenheid en zorg je dat ze hun frisse blik behouden? Zijn deze jongste generaties anders dan de generaties voor hen? En kan (of moet) je daarop je stijl van leidinggeven aanpassen? Tijdens deze workshop leidinggeven aan millennials en Generatie Z geven we je concrete tips & tricks over hoe je als leidinggevende of HR professional de jongeren van nu ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen.

Met programma-ontwerper Jochem Bukman en Careerwise-oprichter Matthijs Hamster

Programma’s & design

De drang naar ontwikkeling is sterk en een belangrijke factor in het behoud van millennials en Generatie Z . Maar hoe speel je daarop in? Wat maakt bijvoorbeeld een traineeship goed? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Tijdens deze workshop geven Careerwise-oprichter Matthijs Hamster en lead trainer en programma-designer Jochem Bukman hun tips & tricks voor een sterk ontwikkelprogramma voor jong talent.

Met Careerwise trainer Nikki en Grote Generatieshow actrice Felicia

Het Generatiekaartspel

Hoe ga je om met zo’n generatiedivers team? Wat kenmerkt jouw collega’s als je ernaar kijkt door De Generatiebril? Tijdens deze Workshop Generatiekaartspel zet je jouw Generatiebril op. Spelenderwijs wordt je bewust van de verschillende generaties en hun kenmerken, verwachtingen en behoeften. Zowel op persoonlijk vlak als op organisatorisch gebied.

Met stage-expert Maarten Brand

Workshop ‘Werven van Generatie Z’

Werven van jong talent gaat over meer dan een sterk employer brand, snelle recruiters en een mooie ‘Werken Bij’-website. Tijdens deze workshop geeft stage-expert Maarten Brand de juiste handvatten voor het werven van jong talent in tijden van arbeidskrapte.

Met Careerwise trainers Bert, Dylan & Lieke

Workshop schermen

Wil jij ervaren hoe het is om te leren zoals Generatie Z wil leren? Dan is dit je kans! Uit het Young Professional Onderzoek blijkt dat jongeren vooral beter willen leren omgaan met lastige situaties. Door te schermen leer je spelenderwijs hoe jij van nature omgaat met lastige situaties: ga jij vechten, vluchten of verbinden?  In deze workshop leer je over je eigen stijl, gedrag en manier van werken in een spannende setting. Je ontdekt hoe je effectiever kunt samenwerken.

Het onderzoeksteam: 

Maarten Brand profielfoto

Maarten Brand is stage-expert, spreker en auteur van het Grote Stageboek voor werkgevers. Helpt organisaties om een sterk imago op te bouwen bij jong talent in een krappe arbeidsmarkt.  

Felicia Koops is Gen Z’er, masterstudent, eigenaar van Communication On Stage en is ruim 6 jaar actrice in de Grote Generatieshow. Zo zet zij generatiediversiteit op de kaart en begeleidt zij de dialoog met het publiek.

Matthijs Hamster is initiator van alle edities, waaronder het grootste onderzoek van Nederland naar Millennials & Werk. Oprichter van Careerwise, trainers voor young professionals.

jos-ahlers-young-professional-onderzoek-careerwise-generatie-z-200x200-1-150x150

Jos Ahlers is spreker & schrijver, communicatie-adviseur en strateeg. Publiceerde drie boeken over Generatie Z waaronder Gen Z: Verlangen Naar Verandering.

Enthousiast geworden?

Wil je als eerste de resultaten van het Young Professional Onderzoek weten en meer leren over het werven, behouden én ontwikkelen van jong talent, meld je dan nu aan!

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'HR event 2024 – Zo krijg je Generatie Z in de actiestand'?