Sparen doe je zo: 4 Tips om geld te besparen op je abonnementen

besparen op je abonnementen chad-madden-445638-unsplash

Is jouw rekening aan het eind van de maand altijd leeg? Of zou een beetje meer geld welkom zijn? Stel jezelf dan nu de vraag: wil ik dit zo laten of wil ik er iets aan veranderen? Dat kan! Je bent namelijk niet de enige. Op Careerwise helpt Marlon millennials zoals jij met praktische tips over geld, inkomen, sparen en het opbouwen van je eigen vermogen.


Heb je aan het einde van je geld nog wel eens een stukje maand over? Of lukt het niet om geld opzij te zetten? We verspillen jaarlijks ongemerkt best veel geld. Zo jammer, want jij zal op het gebied van geld meer voor jezelf moeten regelen dan de generaties voor je. Dus tijd om weer eens scherp te zijn op geldverspilling.

Het abonnement is vaak één van de grootste geldverspillers die ik in de praktijk tegenkom. Een abonnement is gemakkelijk afgesloten, maar hoe bewust ben je je er daarna van wat je elke maand automatisch overmaakt? En maak je na een tijdje nog steeds zoveel gebruik van dat abonnement? Met deze 4 tips leer ik je geld besparen op je abonnementen.

1. Schoon je abonnementen op

Check minimaal één keer per jaar of je overbodige abonnementen hebt. Hiermee kun je veel geld besparen. Pak je rekening er eens bij en kijk wat je nog echt nodig hebt. Ga je nog trouw elke week naar de sportschool? Luister je nog elke dag Spotify? Lees je dat tijdschrift echt elke week helemaal uit? Ja? Prima, houden. Nee? Tijd om op te schonen en je euro’s te besteden aan dingen waar je wel plezier van hebt!

2. Kijk of je belangrijke abonnementen kunt oversluiten

Er zijn altijd abonnementen waar je veel gebruik van maakt, maar ondertussen ook te veel voor betaalt. Je internet- of telefoonabonnement is zo’n voorbeeld. Dat is jammer, want het is zo eenvoudig om op deze manier geld te verdienen. Je kunt online bijvoorbeeld makkelijk abonnementen voor internet vergelijken of je Alles-in-1. Binnen een minuut weet je wat je kunt besparen op je huidige abonnementskosten. Doen!

3. Schrijf in je agenda wanneer je abonnement afloopt

De meeste abonnementen lopen gewoon door als jij ze niet stopzet. Veel apps werken bijvoorbeeld zo, en de betaling loopt vaak ook nog via je creditcard, waardoor deze uitgaven nog minder opvallen. Sommige betalingen komen maar een keer per jaar voor en hierdoor loop je een extra risico om ze te vergeten. Wanneer je een abonnement afsluit, schrijf dan direct in je agenda wanneer het abonnement afloopt. Zo vergeet je niet wat je hebt lopen en kan je bewust beslissen: verlengen of opzeggen?

4. Kijk goed naar de inhoud van een abonnement

Ik heb ooit betaald voor een virusscanner, terwijl ik er later achter kwam dat mijn internetprovider al jarenlang een goede virusscanner aanbood die was inbegrepen in het pakket dat ik al afnam. Gevalletje van pure geldverspilling dus. Kijk goed wat je lidmaatschap of abonnement inhoudt. Vaak zijn er partijen of samenwerkingen te vinden die veel voordeliger zijn. De moeite waard om er even goed in te duiken wanneer je iets gaat afsluiten.

Denk jij dat je nog ergens kan besparen op je abonnementen? Ik wens je veel succes en plezier bij het bedenken wat je met je verdiende geld gaat doen.


Dit artikel is tot stand gekomen met input van Internetvergelijk.nl

Tags: De juiste keuze maken, Ken jezelf, Personal Finance, Persoonlijke effectiviteit
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sparen doe je zo: 4 Tips om geld te besparen op je abonnementen'?