fbpx

3 tips om een bore-out te vermijden

Photo by Abbie Bernet on Unsplash

Een bore-out hoeft niet levenslang te duren. Soms helpt een aanpassing van je takenpakket, een nieuwe baan, of gewoon een goed gesprek. Met deze 3 stappen krijg je zeker weer interesse in je werk.

1. Inzicht krijgen in jezelf

Zelf gebruik ik de formule E=mc². E staat voor Energie, m voor motivatie, c voor competenties. Die analytische benadering heeft veel succes merk ik. Als mensen kunnen bezig zijn met wat ze goed kunnen én graag doen, krijgen ze heel veel energie en zijn ze tot prachtige dingen in staat. Dit heeft ook effect op andere terreinen in hun leven: ze krijgen meer zelfvertrouwen en zitten beter in hun vel. Het heeft een positief effect op hun gezondheid, relatie, sociale contacten enz.

2. Anders naar je huidige baan kijken

Soms ligt de oplossing in kleine dingen. Ik had bijvoorbeeld onlangs een uitzendconsulente op gesprek, en zij wou iets anders gaan doen. Maar door met haar te praten over wat ze echt wou, kwam ze tot de ontdekking dat haar job al heel nauw aansloot bij wat ze echt wou. Ze zag in dat mensen aan een job helpen, veel betekent voor die persoon. Ze wou ook meer events organiseren, omdat dat het was waar ze op lange termijn naartoe wou. Eén gesprek met haar baas, en dat was geregeld. Als je aan je leidinggevende kan duidelijk maken wat je gebruiksaanwijzing is en waar je naartoe wil, zal hij daar wel degelijk oren naar hebben. Zo creëer je immers een win-winsituatie en kan je werkgever het maximale uit jou halen.

3. Van werk veranderen

Als blijkt dat intern geen rekening wordt gehouden met je talenten kan veranderen van job soelaas bieden. Maar dat is nooit de eerste stap om een bore-out te verdrijven. Als je van werk wil veranderen, is het belangrijk om een zicht te hebben op wat je echt wil. Anders heeft het geen enkele zin om ander werk te zoeken en zal je voor je het weet ook in die nieuwe job dezelfde problemen tegenkomen. Wil je van werk veranderen, kijk dan altijd eerst of het niet mogelijk is om binnen je huidig bedrijf een andere baan te krijgen die meer aansluit bij je wensen.

Herkenbaar? Heb je hier ervaring mee? Wat heeft bij jou geholpen? Welke tips wil jij met anderen delen? Ik lees je reactie graag op deze blog.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '3 tips om een bore-out te vermijden'?