3 tips om te voelen dat je leeft

Vraag eens aan mensen in je omgeving wat ze willen. Je zult uiteenlopende antwoorden horen: gezondheid, een leuke partner, geld, een baan die voldoening geeft, een droomhuis, lekker eten, een baby, of juist meer tijd. Maar als je dan doorvraagt waarom ze dit willen, zie je al snel een rode draad en kom je uit bij iets universeels: willen voelen dat je leeft!

Maar hoe krijgen we dit?

Er zijn 3 zaken die hiertoe bijdragen:

1. Energie

Als je energie hebt op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak, zal je merken dat je leven beter stroomt op elk van de 6 levensgebieden. Je bent gemotiveerd, geïnspireerd, blij en hebt het gevoel dat je leeft!

2. Enthousiasme

Als je enthousiast bent, ben je verrukt over het moment. Je hebt zin in de toekomst. Enthousiasme is iets magisch. Het is het verschil tussen middelmatigheid en succes. Als je authentiek enthousiast bent, word je een magneet voor nog meer fijne dingen.

3. Verbondenheid

We vinden het fijn als we verbinding en betrokkenheid voelen met de mensen rondom ons: onze familie, vrienden, collega’s en klanten. Als dit er is, kunnen we meer genieten van het moment, hebben we voldoening, het gevoel dat het klopt en voelen we dat we leven.

Verveling: het tegengestelde van voelen dat je leeft

Wanneer jij bent uitgekeken op je werk, je relatie of op bepaalde vriendschappen, geven ze je geen energie meer. Je wordt er niet meer enthousiast van en de verbondenheid zakt. Je zou er nieuw leven in kunnen blazen. Of als je echt voelt dat dit teveel energie kost en de ‘houdbaarheidsdatum’ verstreken is, zou je kunnen kijken of het niet eens tijd is om uit je comfortzone te komen en op zoek te gaan naar iets wat nog beter bij je past. Zodat je opnieuw energie, enthousiasme en verbondenheid kunt voelen.

En jij?

Je staat er misschien niet bij stil, maar gemiddeld zijn we 4 miljoen minuten van ons leven aan het werk. Als we daar geen energie, verbondenheid en enthousiasme in voelen, heeft dat effect op onze andere levensgebieden, namelijk relatie/gezin, financiën, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten. Merk je dat werk je energie kost? Misschien is het dan wel tijd voor actie!

Tags: Ambitie en succes, Drijfveren, Energie, Ken jezelf, Werkplezier, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '3 tips om te voelen dat je leeft'?