3 tips voor een gezonde leefstijl

Gezonde-leefstijl-pexels-photo-4098280

Het ging de afgelopen maanden bijna uitsluitend over corona en misschien de komende maanden ook wel. Positief is dat er meer aandacht is gekomen voor een gezonde leefstijl. Volgens wetenschappers zullen we in de toekomst vaker te maken krijgen met onbekende virussen en het is daarom belangrijk om je immuunsysteem in topvorm te houden. Dit zijn de belangrijkste tips:

Bewegen

Koren op de molen van hardlopers natuurlijk. Genoeg bewegen maakt je immuunsysteem sterker. Denk niet alleen aan sporten, maar ook aan genoeg bewegen gedurende de dag. Bijvoorbeeld: 25 minuten werken (zitten) en dan vijf minuten bewegen. In die vijf minuten kan je veel verschillende soorten oefeningen doen. Wist je dat een paar minuten traplopen (of traprennen) pure sport is voor je lijf? Of train je armspieren met een paar gewichten.

Gezond eten

Ik moet vaak een beetje lachen als mensen zeggen dat ze gezond eten.

  • Oja, haal je het minimum van 250 gram groenten per dag?
  • Nou 250 gram is wel veel …
  • Nou nee, dat is het minimum :) En die twee keer vis per week en een handje noten per dag?

Room for improvement.

Goed slapen

Goed en genoeg slapen versterkt je afweer. De tip is om elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan, ja ook in het weekend, en naar bed te gaan als je moe bent. Bouw je dag af voordat je gaat slapen, rustig een boekje lezen dus. Want goed slapen levert veel op:

Goed slapen maakt het leven een stuk prettiger:

Eén keer in de week uit de band

Oke, we zijn geen robots of topsporters dus af en toe uit de band springen hoort erbij. Maar je voelt je wel een stuk beter bij een gezonde leefstijl. Mocht je een keer één op één willen zitten om een onderdeel van je leefstijl aan te pakken dan doe ik dat graag.

Tags: Persoonlijke effectiviteit, Persoonlijke ontwikkeling
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '3 tips voor een gezonde leefstijl'?