Hoe maak ik van 2011 een fantastisch jaar?

Een gastbijdrage van Jody van Mourik:

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Goede voornemens blijven vaak voornemens die halverwege het jaar stiekem wegzakken. Sta er eens bij stil: wat wil je nu écht in 2011? Wat zijn jouw persoonlijke doelen? Wanneer ben je op 31 december 2011 helemaal tevreden? En hoe zorg je ervoor dat je deze voornemens verankert?

Afgelopen week organiseerde 4YoungPeople het seminar ‘Hoe maak ik van 2011 een fantastisch jaar?’ De dag stond in het teken van opschrijven, visualiseren en realiseren van je doelen.

Doelen bereiken? Zo doe je dat!

Na een korte kennismaking, werd de aftrap gegeven door Jarco Penning. Jarco had vorig jaar aan dit seminar deelgenomen en een ambitieuze lijst voor 2010 opgesteld. Als een ware trooper heeft hij zich door de lijst heen geworsteld, want 2010 was letterlijk een ondernemend jaar voor hem! Hij richtte zijn eigen bedrijf op en liep een supertijd bij de 7-Heuvelenloop. Jarco’s verhaal werkte enorm motiverend om zelf aan de slag te gaan!

jarco-penning-tweet

2 minuten intense aandacht

Erik Smithuis liet hij ons nadenken over de gebeurtenissen van 2010. We werden opgedeeld in kleine groepjes van 6 personen en kregen de opdracht om per persoon in 2 minuten aan je groep te vertellen wat 2010 je gebracht had. De overige groepsleden mochten niets anders doen dan aandachtig luisteren en stil zijn. Het was opvallend hoe je in zo’n korte tijd  een enorme verbinding en vertrouwensband met 5 wildvreemden creëert. Dit bracht mooie, indrukwekkende en soms emotionele verhalen boven. Een intense ervaring!

Wat wil ik in 2011 bereiken?

Nu was het tijd om actief aan de slag te gaan. Wat zijn je doelen in de verschillende levensgebieden (carrière, gezondheid, materieel, relationeel, spiritueel)? Wat wil je bereiken? Wat ga je anders doen? Wat wens je te behouden? Deze braindump aan gedachten mochten we uiteindelijk samenvatten op één A4’tje. Dit werd je persoonlijke doelenlijst voor 2011.

erik-smithuis-tweet

The moment of truth

Papiertjes raken kwijt, scheuren, worden vies…. 4YoungPeople had daar iets op bedacht, want zo makkelijk kom je er niet onderuit! De doelen A4’tjes werden ‘vereeuwigd’ door ze door de plastificeermachine te halen. Een mooi moment! En je niet-te-vernietigen-doelenlijst was een feit!

Na een middag vol inspiratie en plezier verlieten ruim 80 young professionals met een glimlach op hun gezicht én een onverwoestbaar doelenlijstje hotel Mitland. Op naar een mooi 2011!

Tags: Loopbaan, Persoonlijke effectiviteit
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Hoe maak ik van 2011 een fantastisch jaar?'?