Into the Wild – Alleen in de natuur

De laatste jaren ben ik me er steeds meer van bewust dat je je eigen geluk moet creëren. Ik doe daarom zoveel mogelijk dingen die ik écht leuk vind. Mijn agenda zit vol, wat op zich heel fijn is, maar soms wil ik rust. Niks hoeven, niks moeten, gewoon me-time. Daarom schrijf ik me in voor Into the Wild: zonder eten en telefoon 24 uur in de natuur overleven. Alleen ik met mijn tentje. Een hele uitdaging als je het mij vraagt, maar wanneer krijg je nu ooit zo’n kans?

Zon

Survivallen

De bedoeling van Into the Wild is dat je zo weinig mogelijk meeneemt om prikkels uit te sluiten. Vooraf heb ik voor mezelf een gigamaaltijd met veel koolhydraten gemaakt. Zo, dat kan niet meer stuk. Ik kom die 24 uur wel door! Met een volle buik loop ik met de andere cursisten het prachtige landgoed op. Alles staat in bloei. De mooiste bloemen, vlindertjes en meertjes versieren het idyllische landschap. Ondertussen kunnen we kijken waar we willen staan. Ik heb een plek gezien waarbij ik uitkijk over een kleurrijk bloemenveld, perfect!

Chillen, chillen en nog eens chillen

Bij een rozenbottelstruik zet ik mijn tent op. Vroeger gingen we vaak kamperen, maar ik ben nooit een held geweest in het opzetten van een tent. Na enige tijd staat hij eindelijk toch (recht)op. En nu? Wat ga ik doen? De zon schijnt, dus ik ga lekker op een matje liggen. Even ben ik uit de drukte van onze hoofdstad ontsnapt en overgelaten aan de stilte van de natuur. Althans, stilte … Het is eigenlijk helemaal niet stil. Je hoort hier allerlei dieren om je heen. Zo zie ik voor het eerst hoe een krekel geluid maakt. Voor zo’n klein beestje is dat best indrukwekkend. Ik heb uren (voor mijn gevoel) liggen chillen.

Bloemen into the wild_by_marlou

Eeuwige siësta

Na een tijdje vind ik het mooi geweest; ik begin me zinloos en een nietsnut te voelen. Een hele dag niks doen kan toch niet? Ik moet iets ondernemen, maar een van de ‘spelregels’ is dat we niet verder dan tien meter van onze tent af mogen. Dan denk ik terug aan mijn reizen door onder andere Afrika en Azië. Daar doen de mensen gerust een dagje niks. Eigenlijk kennen hele culturen dit principe van niks doen, alleen wij Nederlanders niet. Daarom besluit ik lekker te blijven liggen op mijn matje. Gewoon omdat het kan.

Piekeren

Na een tijdje trek ik het echt niet meer en ga ik yogaoefeningen doen. Overal voel en hoor ik mijn lichaam kraken, want heel lenig ben ik niet. Na wat oefeningen stop ik en worden mijn gedachten heel actief. En nu? Ik denk na over van alles: wat ga ik hierna doen? Wat moet ik na mijn studie gaan doen? Waar wil ik werken? Met wat voor soort mensen? In wat voor organisatie? En in welke functie?

Klavertje vier

Na een tijdje piekeren zie ik pas dat ik in een veld met klavertjes zit. Ik was zo diep in gedachten geraakt, dat ik ze niet had gezien! Dan krijg ik een briljant idee: misschien vind ik wel een klavertje vier! Ik pluis het hele veld (tot zover ik ‘mag’ komen) uit, helaas zonder resultaat. Wat dacht ik ook? Ik ken niemand die een klavertje vier heeft gevonden, waarom ik dan wel? Ik besluit terug te gaan naar waar ik eerst zat. Ik staar wat naar de grond, tot plotseling mijn aandacht wordt getrokken. Zie ik dit nu goed? Zou het bestaan? Staat er nu recht voor mijn neus een klavertje vier?!! Opeens realiseer ik me dat ik zocht naar geluk, terwijl het recht voor me stond.

Klavertje vier

Inzicht

Voor mij is dit weekend een moment van inzicht. Het is niet erg om even niks te doen, jezelf over te geven aan rust. Dit kan en dit mag. Door het klavertje vier word ik bewust van het feit dat we veel dingen niet zien. We zitten zo in ons hoofd dat we mogelijke wondertjes missen. Als je goed om je heen kijkt, zie je meer dan je denkt. Door focus krijg je een heldere blik en ben je je bewust van je omgeving. Geluk is daarmee vaak dichterbij dan je denkt.

Wil jij ook een keer ontsnappen aan alle drukte en meedoen aan Into the Wild? Dat kan! Speciaal voor young professionals met overvolle agenda’s organiseert 4YoungPeople een aantal weekenden per jaar.

Tags: De juiste keuze maken, mindfulness, stilte
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Into the Wild – Alleen in de natuur'?