Mijn plannen veranderen elke dag

Berber Rischen (27) zei haar baan bij DSM op om een wereldreis te maken. Terug in Nederland vertelt ze op careerwise.nl hoe het was om het roer om te gooien, wat ze beleefde, hoe ze haar nieuwe baan vond en over haar kijk op loopbaan en ambities.

Back on earth

Het is een zaterdag in september als ik dit schrijf. Terug in mijn appartement in Rotterdam, mijn auto weer netjes voor deur. De was draait in de wasmachine en ik ben me weer oud en vertrouwd aan het verheugen op de wedstrijd van morgen tussen PSV en mijn Feyenoord. Nog maar 1 weekje vrij en dan begint op 1 oktober het echte werkende leven weer. Volgende week toch dan nog snel even een paar dagen naar Schotland waar een van mijn beste vriendinnen uit Amerika nu studeert… nog even genieten van die laatste dagen… pakken wat je pakken kan!

Plans changed!

Mijn plannen zijn veranderd! Voor familie, vrienden andere bekenden een gegeven, want “jouw plannen veranderen toch elke dag”, maar voor buitenstaanders die mijn dagdromen en wispelturigheid niet kennen behoeft dit uitleg. Terug gaan naar DSM is niet meer. Emigreren naar Zuid Amerika staat on hold: mijn hart zat in principe al in het vliegtuig en dit gevoel is tijdens mijn maand Holland Heineken House in Londen alleen maar sterker geworden. Zuid-Amerika, daar voel ik mij ECHT thuis, daar ga ik trouwen en kinderen krijgen en nog meer genieten van het leven, ik was ervan overtuigd. Maar…

Berber_werk_in_Holland_Heineken_House
Aan het werk in het Holland Heineken House

De gedachte aan bloed en steenpuisten deed mij vroeger rillen

…wat doe je met al deze plannen als dan ineens je droombaan langskomt en je na vier intensieve rondes (vol testen, cases, gesprekken en een finale casedag) ineens de baan krijgt aangeboden waarvan je altijd al dacht: DIT is nu precies wat ik wil? Zuid Amerika loopt niet weg, mijn familie is hier en blij als ik blijf, mijn vrienden hier trakteren al op champagne… en de verstandige stem in mijn hoofd schreeuwt: Berber, zo’n kans krijg je niet snel weer! 1 oktober begin ik en ik heb er zin in. Vroeger kon ik (ook al) nooit kiezen, medicijnen of technische bedrijfskunde? biologie of econometrie? Ik was zo geinteresseerd in natuur, mensen en gezondheid, maar de gedachte aan bloed, steenpuisten en vieze mensen deed mij rillen. Echt perfect leek mij het analyseren en verbeteren van processen binnen ziekenhuizen, zodat meer mensen sneller en beter geholpen zouden kunnen worden en ik dus indirect bezig was met het beter maken van mensen, maar hoe vind je zo’n baan?

Mijn droombaan vond mij!

Noem het toeval, alle mazzel van de wereld, of wat dan ook, maar ik kreeg de vacature doorgestuurd van een van de headhunters met wie ik had gesproken. Ik antwoordde haar dat ze me zojuist de omschrijving van mijn droombaan had doorgestuurd. Dit voelde zelfs nog sterker na mijn eerste gesprek bij het bedrijf waar ik nu zal gaan starten: Vintura. Ik start met een verbeter project in een… ziekenhuis! Een klein kantoor, familie sfeer (samen lunchen, samen skien), slimme, ervaren consultants van wie ik mega veel en snel kan gaan leren, hard en zeer doelgericht werken in teams en met een goede work- life balance, want het draait hier om output! Het wedstrijdje “wie kan het langst op kantoor zitten?”, wat in mijn ogen bij veel bedrijven bewust dan wel onbewust gespeeld wordt, is niets voor mij en daarom past een kleiner kantoor beter bij mij.

Berber_Wedstrijd_NL_Belgie_Olympische_Spelen_Londen
Hockeywedstrijd meepakken: Nederland-Belgie

Open en eerlijk

Aangezien ik ook met een aantal andere bedrijven in ver gevorderd stadium was heb ik DSM gezegd dat ik beter niet eens in kon gaan op hun aanbod van voor m’n reis om weer te starten. Ik zou het lullig vinden als zij net voor mij alles in orde maken en ik vervolgens kom vertellen dat ik een nieuwe baan heb. Ben wel even koffie gaan drinken en vond het erg leuk om oud collega’s weer te zien en ook fantastisch hoe flexibel DSM zich opstelde naar mij toe. Ik kan terug kijken op een mooie tijd bij DSM, in mijn ogen een bedrijf met een gouden toekomst!

Bekijk al mijn blogs op careerwise

Tags: Drijfveren, Netwerken, Oriënteren
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mijn plannen veranderen elke dag'?