fbpx

Toe aan een creativiteitsboost? Probeer mindfulness

creativiteitsboost

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. In mijn vorige blog schreef ik hoe mindfulness en meditatie je concentratie verhogen. Deze week: mindfulness geeft je een creativiteitsboost.

Het beste idee ontstaat als je er niet over nadenkt

Met alsmaar nieuwe deadlines worstel je jezelf door het werkende leven. Er moet van alle, in zo min mogelijk tijd. Door druk, spanning en stress neemt je creativiteit en probleemoplossend vermogen aanzienlijk af. Veel mensen krijgen de beste ideeën wanneer ze even geen spanning of stress ervaren zoals op vakantie of onder de douche. Ze zien dan veel meer mogelijkheden, kansen en ideeën dan op het moment dat ze gespannen achter hun pc een oplossing probeerden af te dwingen.

Piekeren zet alles op slot

Meditatie kan je helpen om je creativiteit aan te boren door echt in het moment te zijn. Mindfulness betekent dat je kunst zijn zonder te piekeren over het verleden of de toekomst. Dit is cruciaal voor creativiteit, want piekeren is zet alles op slot. Door mindfulness kan je met andere ogen naar een bepaalde situatie of specifiek probleem kijken. Hierdoor borrelen de creatievere oplossingen voor een probleem soms opeens naar boven. In je stressmodus heb je niet de ruimte om dat bewustzijn te bereiken.

Realiseer die creativiteitsboost

Het beoefenen van mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het opwekken van je creativiteit is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om er mee te beginnen.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Toe aan een creativiteitsboost? Probeer mindfulness'?