Luister naar je lichaam: mindfulness brengt je in contact met jezelf

in contact met jezelf

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen, waardoor je brein optimaal kan functioneren. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan. Vorige week schreef ik hoe mindfulness en meditatie ervoor kunnen zorgen dat je meer energie hebt doordat je situaties leert accepteren. Deze week: mindfulness brengt je weer in contact met jezelf. 

We leren van jongs af aan te leven vanuit ons hoofd

Door onze opvoeding leren we al heel jong dat we moeten leven vanuit ons hoofd. We worden door onze ouders, opvoeders en leerkrachten beloond wanneer we goed ons best doen op school en hoge cijfers halen. Bij lichamelijke pijn of klachten wordt vaak gezegd dat we ons niet zo moeten aanstellen. Even een kus en verder spelen. Een paracetamolletje zal wel helpen en niet meer zeuren dan hè.

Leer de signalen van je lichaam te observeren

Wanneer je geest druk bezig is met allerlei gedachten kun je de signalen die je lichaam geeft gewoonweg vergeten. Je geest kan maar door blijven gaan. Maar als je hoofd niet meer in verbinding staat met je lichaam zorg je niet goed voor jezelf. Dit kan onder meer resulteren in een burn-out, iets waar steeds meer (jonge) mensen mee te maken krijgen. Mindfulness kan je helpen om je lichamelijke signalen te observeren in plaats van ze te negeren. Mindfulness brengt je weer in contact met jezelf.

Luister naar je lichaam

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. In contact komen met jezelf en luisteren naar je lichaam is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees hier alle redenen van Suzan Oostvogels om ermee te beginnen.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Luister naar je lichaam: mindfulness brengt je in contact met jezelf'?