Dicht je energielek: mindfulness geeft je meer energie

meer energie

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen, waardoor je brein optimaal kan functioneren. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan.  Vorige week schreef ik hoe mindfulness en meditatie ervoor kunnen zorgen dat je minder impulsief reageert op situaties of mensen. Deze week: mindfulness geeft je meer energie.

Met mindfulness kun je de dingen die er zijn accepteren

Door mindful te zijn leer je de dingen te zien zoals ze zijn. Je verruimt je blikveld en je leert de dingen die er zijn te accepteren. Zelfs wanneer je iets niet kunt accepteren leer je te accepteren dat je het niet kan accepteren. Klinkt relaxed toch? Op die manier bespaar je energie.

Je verzetten tegen wat is kost energie

Vaak willen we dat dingen anders gaan dan hoe ze nu gaan. Maar je hebt lang niet altijd invloed op de dingen die in je leven gebeuren. Als je je alsmaar blijft verzetten tegen wat er is en jezelf vastklampt aan hoe het volgens jou zou moeten zijn verspil je veel kostbare energie. Want je gaat piekeren en tobben. Dat kost je dan weer uren van je nachtrust. Acceptatie zorgt voor meer energie: je laat de dingen op je afkomen en je verspilt er verder geen onnodige gedachten aan.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. De toename van energie is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om ermee te beginnen.

Tags: Energie, mindfulness
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Dicht je energielek: mindfulness geeft je meer energie'?