Zo maak je je leven intenser en gelukkiger: met mindfulness

intenser en gelukkiger

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen, waardoor je brein optimaal kan functioneren.  Vorige week schreef ik hoe mindfulness en meditatie je zelfvertrouwen kunnen vergroten. Deze week: hoe het ervoor zorgt dat je intenser en gelukkiger gaat leven.

Stem af op wat jou gelukkig maakt

Heb je gezondheidsproblemen? Dan kun je veel hebben aan mindfulness. Maar je hoeft geen probleem te hebben om baat te hebben bij het programma. Mindfulness helpt je om dichter bij je authentieke ik te komen en deze authentieke ik te onderzoeken. Doordat je jezelf beter leert kennen kan je er voor zorgen dat je de dingen die je doet afstemt op wat goed voelt voor jou. Daar wordt je gelukkiger van.

Gedachten hebben de neiging om vast te lopen

Door mindfulness leer je je automatische gedachtepatronen herkennen. Elke dag hebben we tussen de 60.000 en 80.000 gedachten. Veel van deze gedachten zijn negatief en vaak is het dezelfde soort gedachte die je gisteren, vorige week of vorig jaar ook al had. De geest heeft de neiging vast te lopen in een herhalende cirkel van dezelfde gedachten.

Bewustzijn vergroten

Mindfulness is een krachtig middel om verder te kijken dan de gedachtepatronen die je jezelf tijdens je leven hebt aangeleerd.  Mindfulness maakt je bewust van deze patronen. Je leert dat gedachten geen feiten zijn, waardoor je er minder door wordt opgeslokt. Onderzoek heeft aangetoond dat je je emoties beter kunt accepteren en sneller uit een slecht humeur kunt stappen als je je bewustzijn vergroot.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Een intenser en gelukkiger leven is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees hier alle redenen van Suzan Oostvogels om ermee te beginnen.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zo maak je je leven intenser en gelukkiger: met mindfulness'?