Bewustzijn – mindfulness verbetert je relaties met anderen

mindfulness verbetert je relaties

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder pieker gedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness. Vorige week schreef ik hoe mindfulness en meditatie meer creativiteit opwekken. Deze week: mindfulness verbetert je relaties met anderen. 

Schakel de automatische piloot uit

Mindfulness maakt een mooier mens van je. Een van de redenen die ik zelf ooit noemde toen ik begon aan mijn eigen acht-weekse mindfulness training. Hoe vaak reageren we niet op de automatische piloot zonder echt te luisteren naar wat iemand zegt? Met mindfulness vergroot je je bewustzijn van zowel jezelf als je omgeving.

Beter leren luisteren betekent beter communiceren

Door je bewuster te zijn van jezelf en je omgeving kun je beter zien en benoemen wat een situatie met jou doet; je bent ook beter in staat te luisteren naar de ander, en er ‘echt’ voor de ander te zijn. Door dit vergrote bewustzijn kun je je reactie op de situatie beter afstemmen waardoor communicatie verbetert. Je relaties, zowel zakelijk als privé, zullen hierdoor hechter worden.

Vergroot je bewustzijn

Het beoefenen van mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het verbeteren van je relaties is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om er mee te beginnen.

Tags: Ambitie en succes, Communicatie, mindfulness
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Bewustzijn – mindfulness verbetert je relaties met anderen'?