fbpx

Zit het allemaal tegen? Mindfulness vergroot je zelfvertrouwen

vergroot je zelfvertrouwen

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen, waardoor je brein optimaal kan functioneren. Vorige week schreef ik hoe mindfulness en meditatie ervoor kunnen zorgen dat je weer met jezelf in contact komt. Deze week: mindfulnesss vergroot je zelfvertrouwen.

Afstand nemen van belemmerende gedachten

Het beoefenen van meditatie helpt je om je eigen gedachten minder serieus te nemen. We hebben bijna allemaal belemmerende gedachten waar we niks mee opschieten. Het zijn negatieve gedachten die ons geluk en zelfvertrouwen in de weg staan. Soms leggen we met ons de hoofd de lat zo hoog voor onszelf dat gedachten verlammend kunnen worden: niks lijkt nog goed genoeg. Meditatie kan je helpen om de juiste afstand te vinden van deze overtuigingen.

Je bent waardevol zonder dat je iets presteert

Eén van de belangrijkste dingen die je leert door mindfulness is om je gedachten te laten bestaan als dingen die komen en gaan. Je hoeft niet door je gedachten te worden opgeslokt: ze komen even langs en verdwijnen dan weer.  Je vergroot je zelfvertrouwen door je te realiseren dat je iets waard bent zónder dat je iets presteert of doet. Gewoon door te zijn.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het vergroten van je zelfvertrouwen is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees hier alle redenen van Suzan Oostvogels om ermee te beginnen.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zit het allemaal tegen? Mindfulness vergroot je zelfvertrouwen'?